Вперше за історію УжНУ отримав 25 місць для клінічних ординатур

22 липня в Ужгородському прес-клубі відбулася  прес-конференція ректора УжНУ Володимира Смоланки та в.о. проректора з науково-педагогічної роботи  Ігоря Короля на тему «Попередні результати вступної кампанії –2014».

 

Володимир Іванович розповів, що по Україні, як і в УжНУ подача заяв на ОКР бакалавр розпочалася 11 липня, а на ОКР магістр та спеціаліст 2 липня. «Цього року є кілька особливостей вступної кампанії, адже розпочалася вона пізніше по всій країні у зв’язку із складною ситуацією в державі», – коментує очільник університету.  

В.о. проректора з науково-педагогічної роботи  Ігор Король зазначив, що цього року вуз отримав багато місць державного замовлення на різні спеціальності, зокрема «Компютерна інженерія» та деякі природничі спеціальності. Також збільшився ліцензійний обсяг по цілому ряду спеціальностей.

Звичайно, керівництво вузу переймалося чи буде достатнього цього року кількість заяв, аби заповнити всі ці місця.

«Таким чином 21 липня станом на 21.00  ми маємо на денну форму навчання ОКР бакалавр 8593 заяв, а заочна форма 578 заяв. Порівняно з 2013 роком, то всього тоді подало заяв на ОКР бакалавр 9954», – каже Володимир Смоланка.

Також, важливо підкреслити один нюанс, що випускники Донецької та Луганської області пізніше проходили ЗНО (15 червня), а результати отримають не раніше 25 липня. Тому університет ймовірно буде очікувати певну хвилю заяв із східних регіонів.

Традиційно, найбільш популярними цьогоріч є спеціальності: «Лікувальна справа» (882 заяви), «Фармація» (429), «Стоматологія» (397), «Біологія» (359) тощо. Серед заочної форми лідером є «Здоровя людини» (106), «Біологія» (79) тощо.

Цього року університет ліцензував нову спеціальність – «Міжнародне право». «Вперше за історію університету ми отримали 25 місць для клінординатур (з них 18 державного замовлення). Клінічна ординатура – це форма, яка передбачає двохрічних термін підготовки висококваліфікованого спеціаліста. Це практична робота, коли людина працює лікарем та паралельно навчається», – зауважив Володимир Іванович.

Вперше університет подав  документи для отримання ліцензії на право навчання великих груп іноземних студентів («Лікувальна справа» та «Стоматологія»). Ми очікуємо досить велику групу студентів з Індії.

Керівництво університету планує також зустрітися з абітурієнтами, котрі цього року набрали по 200 балів за ЗНО, щоб запропонувати їм для здобуття вищої освіти Ужгородський національний університет. Найприємнішим моментом виявилось те, що серед 5-ти осіб зі всієї України, що мають 600 балів за три предмети, двоє із Закарпаття.

Університет припиняє прийом заяв 24 липня (від осіб, що мають творчі конкурси та вступні іспити), а від інших вступників – 1 серпня о 12:00.

 

Ярміла Гармасій для Uzhgorod.net.ua

 

 

 

24 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів