В Ужгороді збудують котельні на твердому паливі

Сьогодні, 25 липня, відбулася позачергова сесія Ужгородської міської ради.  На засідання прийшли 39 міських депутатів.

 

До позачергово засідання були винесені на розгляд наступні проекти:

1.Про зміни до цільових програм.

2. Проект  Про зміни до Програми економічного і соціального розвитку м. Ужгорода на 2014 рік.

3. Про зміни до бюджету міста на 2014 рік.

4. Про розпорядження міського голови від 15.07.2014 № 252 "Про зупинення дії пункту 1.13 рішення ХХІІІ сесії міської ради VІ скликання від 11.07.2014 № 1362".

Позачергову сесію скликано у зв’язку з надходженням субвенцій від обласної ради. 23 липня, на засіданні виконавчого комітету, було прийнято рішення про будівництво в місті двох котелень на твердому паливі, для економії використання газу в опалювальний період, які обслуговуватимуть чотири навчальні заклади –  ЗОШ І-ІІІ ст. № 12, ЗОШ І-ІІІ ст. № 15, ДНЗ №8  «Дзвіночок» та ДНЗ № 28. Обласна рада виділила субвенцію у розмірі 1 мільйону гривень. Кошти розприділено на три міста, в тому числі й на Ужгород.

Виконуючий обов’язки міського голови Ужгорода Віктор Щадей зазначив, що завдяки цьому економія складе від 40 до 50%. Перехід на тверде паливо дасть змогу заощадити до 12,5%  потреби у блакитному паливі. Депутати підтримали це рішенням позитивним голосуванням.

Серед інших проектів на сесії розглянуто запит депутата Олексія Кіндрата,  в якому йшлося про надання парку «Під замком» статус державної пам’ятки історії. Депутат пропонує звернутись до органів центральної влади, адже в такому статусі парк буде вбережений  від забудовників та паркувальників на  зеленій зоні тощо. Автопорушниками працівники ДАІ  в поданому питанні не займаються. Зате просять оплату, аби супроводжувати  сьогоднішній велозаїзд Night Ride.

В кінці-кінців депутати не підтримали це рішення, хоча на прохання деяких депутатів повертались до голосування неодноразово, зате обіцяють розглянути його на наступній сесії.

Ярміла Гармасій для Ужгород.net

 

25 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів