З чим ужгородці асоціюють Росію (фотофакт)

«Ужгородська регата 2014» відбулася. Несудноплавною річкою Уж сьогодні, у чергове пливли судна – різних розмірів, форм і тематичного напрямку. 

 

У п’ятій «Ужгородській регаті» взяли участь 21 команда. Серед учасників – уперше й судно з Луцька.

Попри напружену ситуацію в країні «Ужгородську регату» організатори вирішили провести, бо, кажуть, позитивні емоції в цей час дуже потрібні людям.

Глибина води в річці Уж в найкращих місцях сягає метра, а взагалі – кількох сантиметрів. Хоча цього року води в Ужі значно більше, ніж торік. У 2013 перед сплавом вода сягала як-то кажуть «жабі по коліна» – тоді місячна спека майже повністю висушила водну артерію Ужгорода. Цьогоріч за тиждень до регати дощі падали кілька днів поспіль, тому води побільшало. А от температура повітря, як і торік, перевищувала 30-градусну позначку.

Хоч на регаті діє олімпійський принцип – не участь, а перемога – кращих таки визначили. Серед номінацій: найоригінальніше судно («Веселий Роджер») перемогли «Дяда Піца» (м. Луцьк), найшвидше судно («Летючий Голландець») – команда «5/10», найшвидше серед оригінальних («Чорна каракатиця») перемогу здобула команда «Веселий плавун» та найчисельніший екіпаж («Ноїв ковчег») – команда «Студент».

Після завершення запливу кожного учасника посвятили в моряки – з весла пили річкову воду. Переможцям вручили призи та сертифікати від спонсорів.

Цікавим із погляду глядачів було судно з російським триколором та назвою «ПТН ГВН». Змайстрували судно двоє хлопців із покришок трактора, з’єднали та пофарбували в коричневий колір. Ідея виникла після відомої нині пісні «ПТН ла-ла-ла».

Хлопці в козацькому вбранні Орест Когут і Олександр Попович, які і є авторами ідеї та учасниками цієї команди, кажуть: «Дуже багато бруду зараз. І те, як ми житимемо, залежить від кожного з нас. Суть нашого забігу така: ми хочемо очистити себе, людей, хочемо жити з новими цінностями. А цим судном показуємо наше ставлення до сьогоднішньої ситуації».

Утім головне – це настрій, кажуть самі учасники й організатори, а він на Ужгородській регаті завжди виключно позитивний.

Як і під час велозаїзду в п’ятницю, так і байкерського зліту в суботу, під час регати працювали волонтери, які збирають гроші для військових, що служать у зоні проведення антитерористичної операції. Членські внески, які організатори регати збирали з кожної команди, через волонтерів передали закарпатським воїнам (а це по 50 гривень із кожної команди).

Як пройшла ювійлейна «Ужгородська регата» та як виглядало те, що сьогодні плило річкою Уж – на фотографіях.

 

 

 

7dniv.info 

 

 

28 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів