Коли в Україні колосальна зовнішня загроза, відбулось роз’єднання тих, хто мав би країну захищати

Через декілька тижнів у бюджеті не буде грошей – політолог

 

Політолог Віктор Таран зазначає, що через відставку уряду отримаємо в країні внутрішню дестабілізацію. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"Відставка уряду шкодить ситуації в країні. Вона на руку Росії. По суті, відбулась делегітимізація уряду. Зараз весь уряд і прем'єр-міністр – це виконуючі обов'язки. Відповідно вони мають менше повноважень. Через це отримаємо внутрішню дестабілізацію. Замість того, щоб наші політичні еліти об'єдналися проти зовнішнього ворога, матимемо ситуацію, коли воюватимуть один з одним популістичними методами, поливаючи один одного брудом. Боротимуться за політичні дивіденди. В той час, коли в країні колосальна зовнішня загроза, відбулось роз'єднання тих, хто мав би країну захищати", - розповів він.

Політолог зазначив, що депутати провалили всі голосування за ініціативи уряду: "Ці ініціативи є дуже важливими для фінансової стабілізації в країні. Бюджет не змогли привести у порядок. Маємо загрозу, що через кілька тижнів у бюджеті ні на що не буде грошей. Також, що з 1 серпня уряд не зможе виконувати свої зобов'язання по зарплатам бюджетникам і військовим. Не зможе забезпечувати армію. Країна може опинитися перед дефолтом – це країна банкрот".

Нагадаємо, що у четвер прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив з трибуни парламенту про відхід у відставку. Пояснив, що "у зв'язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив".

Автор: Наталія ШЕСТОПАЛ

 

28 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів