На Закарпатті знову мітинг. Оновлено(фото)

Матері, дружини та сестри військовослужбовців перекрили міжнародну трасу біля Мукачева

 

Жінки протестують проти відправлення їх чоловіків у зону проведення АТО.

Кажуть: чим будете їх рятувати, якщо немає найнеобхіднішого. Відправляєте наших хлопців на Схід - за словами місцевих мешканців, на село прийшли 300 (!) повісток, а рядом, на Шипці, - є кількасот біженців, серед яких є здорові військовопридатні чоловіки. Чому їх не відправляють захищати свою малу батьківщину?

До речі, в село вже прибули правоохоронці та ДАІшники. Так як через перекриття дороги - жінки безупинно ходять по пішоходному переходу - вже утворилися величезні корки - як з боку Мукачева, так і з боку Ужгорода.

Karpatnews.in.ua

 

Понеділок в селі Ракошино розпочався з мітингу.

О першій дня жінки на пішохідному переході перекрили міжнародну дорогу Київ-Чоп, щоб їхніх чоловіків, синів та батьків не забирали примусово на схід. Вже через кілька хвилин утворився величезний затор по обидва боки. Жінки не пропускають ніякі машини, крім швидких або автівок, у яких перебувають хворі.

Згодом приїхали військовий комісар Мукачівського об’єднаного військового комісаріату Олександр Мошковський, який вислухав вимоги ракошинських жінок. По-перше, вони вимагають, щоб їхніх чоловіків не мобілізували. Жінки обурені тим, що чоловіки зі сходу втікають на Закарпаття, де їм надають будинки, роботу та їжу, а закарпатці повинні йти й помирати там, захищаючи чужі домівки.

По-друге, жінки скаржаться, що мобілізовані чоловіки не мають харчів, води та належної зброї. Тому вони стають легкою мішенню для терористів. По-третє, ракошинці обурені тим, як в селі мобілізують сильну стать: їх забирають вночі, коли всі сплять, крім того силою виводять із весіль, витягають із автобусів та автомобілів.

Поки що невідомо, чим закінчиться мітинг. Але жінки рішуче настроєні стояти до кінця. Та яким би не був результат сьогоднішньої події, сільський голова Василь Коштура закликає всіх мітингуючих зібратися завтра біля Мукачівського воєнкомату, щоб якомога більше людей почули вимоги жіноцтва.

На місці події також розбираються правоохоронці. 

Вікторія Кузьма, студентка відділення журналістики для Zaholovok.com.ua

 

Іршавщина також виступила проти мобілізації

Сьогодні акція протесту проходила біля іршавського військомату.

 

Про це розповів її учасник Михайло Ловга. 

На акцію зібралися люди з декілька сіл Іршавщини - Арданово, Кушниця, Довге та інші.

Вимоги прості - не допустити вибіркову мобілізацію, а якщо на фронт - то всіх на чолі з керівниками та депутатами. 

Прийшли люди і до в.о. начальника міліції, голови РДА та райради з питанням: "А чому вони в білих сорочках у кабінетах".

Звучали також і претениії про те, чому донеччани та луганчани відпочивають в Закарпатті, а закарпатці мають йти за них воювати.

 

28 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів