Цьогорічна ужгородська «Регата-2014»: опариші в кільці, піца із Луцька та судно «ПТН ГВН» (фото)

Минулими вихідними в Ужгороді відбулася щорічна традиційна регата, яка зібрала  не тільки велику кількість команд, а й глядачів,  що супроводжували  учасників підтримкою та оваціями на центральних набережних міста.

 

16.45. На правому березі річки Уж біля Підзамкового мосту завершується реєстрація команд-учасників та їх суден, котрі бажають взяти участь у «Регаті-2014». Кількість людей не злічити, напевне найбільше за всі п’ять років проведення цього свята. Метушня на березі, команди готують свої плавзасоби до спуску на воду. До початку старту залишається кілька хвилин.

17.00. Вистріл сигнальної ракети, а значить символічне судно з пасажирами «Регати–2014» відшвартоване. Через кілька секунд відправляється у плавання перша саморобна конструкція  на борту із закарпатськими студентами. Ще через кілька секунд наступне судно. Таким чином у плавання відбуло 21 команда із найоригінальнішими «кораблями» на воді.

Емоції переповнюють як і учасників, так і гостей свята. Адже не кожного дня побачиш як по річці Уж, де вода по коліна, плавають надувні чорни з різноманітним декором, байдарки з надувними кульками, плоти з ванною, матраци з собакою на борту, піца з кухарями всередині, консервна банка «Кілька» з опаришами та найоригінальніший плав засіб – це конструкція під назвою ПТН ГВН, яка нагадує купу лайна, оздоблена російським прапором на своїй вершині. Двом козакам доводиться тягнути не потопаючий плаваючий засіб по ріці, який уособлює в собі президента-терориста.

Баталії між учасника тривають довго. Найвеселіше свято літа зібрало близько 2 тисяч глядачів, значна чистина яких заповнила пішохідний міст вщент.

«Вітаємо перших учасників запливу, котрі дійшли середини дистанції», – доносять на пішохідному мості співведучі заходу.

Цьогоріч взяти участь  в Ужгородській регаті приїхали команди з Луцька та Тернополя.

«А ось і плаваюча піца, команда кухарів з міста Луцьк на своєму плавзасобі», – додають ведучі свята.

Швидко добралася середини дистанції  й кумедна консервна банка кільки з командою «Опаришів» на борту. Хлопці невгамовно махали людям на мосту біленьким опаришом, чим піднімали хвилю емоцій серед вболівальників.

До фінішної лінії залишилось зовсім трохи. Учасники, хто як, може намагаються утриматися на плаву. Кількість членів екіпажу була не обмежена, але до фінішу "судно" повинно прийти з повним її складом. Човни, які були виготовлені власноруч нерідко розвалювалються під час веселого запливу. Тому зачасту закарпатським морякам доводиться тягти саморобні човни до моста Масарика, де буде фініш.   

Пробувши у плаванні ще кільки хвилин, кораблі все ж дісталися фінішного порту. На лівому березі річки Уж, біля транспортного мосту відбувається нагородження переможців. Перемогу у номінації «Ноїв ковчег» –  найчисельніший екіпаж – здобула команда судна «Студент». Найшвидшим у номінації «Летючий Голандець» здобув одиночний екіпаж судна «5/10», а найшвидше судно серед оригінальних у номінації "Чорна каракатиця" показав човен «Веселий плавун». Перемогу серед найоригінальніших суден  у номінації "Веселий Роджер" здобула команда кухарів з Луцька «Дядя Піца».

Та найбільше усім сподобалася і вразила своїм виглядом конструкція, яку учасники назвали «Фекалією». Хоч команда не здобула жодного титулу, але запам’яталася надовго.

Адмірал і констрадмірал Закарпатського флоту на фініші посвятили в моряки всіх учасників цьогорічної регати давши напитися річкової води.

Ось так і пройшла весела цьогорічна регата, яка захоплювала не тільки національним та патріотичним духом, а й винахідливістю закарпатців, які уп’яте доводять це на веселих запливах.

Ярміла Гармасій для Ужгород.net

 

 

 

 

28 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів