Прес-офіцер Закарпатського військомату розповів про безглузді розповіді мітингуючих селян

Майор Ігор Тищук: чутки про Ракошино - повний абсурд

 

Про це Zaholovok.com.ua розповів заступник військового комісара по роботі з особовим складом та громадськістю Закарпатського ОВК, майор Ігор Тищук.

 

Він зазначив, що згідно керівних документів вчора, 28 липня,  у Закарпатті був день на оповіщення, коли згідно указу вручали повістки військовозобов'язаним із відповідною військовою спеціальністю, які підлягають призову через оголошену часткову мобілізацію.

Але слід розуміти, що їм вчора вручались повістки не на відправлення, а на проходження медичних оглядів у районних та міських військкоматах. Адже сьогодні і завтра у останніх працюють військово-лікарські комісії по питанню проведення медогляду військовозобов'язаних. Тобто якщо призовник хворий чи має підстави бути звільненим від мобілізації, його призивати не будуть. І тільки після проходження медогляду людей призначать у відповідні команди. Потім вони ще мають пройти повторне навчання.

Майор Ігор Тищук особисто провів у Ракошині вчора півдня. Був там і сьогодні. Людиз села кричали про те, що військові їздять з міліцією, ловлять молодих хлопців і закидують їх у якісь автобуси, наручники і т.п. Це все майор називає безпідставними чутками. Адже жодна людина не змогла сказати йому  ні прізвища таких хлопців, ні їх адреси, ні описати тих міліціонерів чи показати машини.

Прямо під час спілкування І.Тищуку заявили, що сусідньою вулицею їде військовий бобик і хапає всіх хлопців.

"В армії вже бобиків давно нема. Тобто це повний абсурд. Та навіть якщо повірити людям і уявити, що хлопців хапають у такій кількості, то постає питання: а де їх тримають? Військкомати не мають ні камер, ні нічого подібного. Ми ж людей беремося захищати, а вони видають такі безглузді твердження...", - наголосив майор.  

 

29 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів