Екс-губернатор Закарпаття: На Донбас потрібно відправляти досвідчених правоохоронців, а не випускників ліцеїв

Авакову треба повернутися до методів Кравченка - Москаль

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков мав раніше призначати на Донбасі надійних керівників міліції, аби згодом не озвучувати через соціальні мережі проблему відсутності кадрів, яку через брак грошей буде важко вирішити.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Геннадій Москаль.

"А ким міняти? Про це потрібно було думати раніше", - зауважив Москаль та додав, що керівництво МВС мало би заздалегідь готуватися до зовнішньої агресії Росії і "поставити" на Донбасі надійних начальників.

"Не так, як поставили в Одесі. Ну просто дебіла у повному значенні. Його місце у психіатричній клініці. Аж потім взяли людину (Іван Катеринчук - ред.), яка була в наметі на Майдані. І подивіться - тихо, спокійно. І немає ні сепаратистів, терористів. А таких генералів, які були на Майдані, бачив Аваков також. Але їх нікого не запросили, а почали призначати людей, які - не відомо звідки і хто", - сказав нардеп.

На думку Москаля, в областях "з певним ризиком" слід було призначати адекватних людей та відновити практику роботи міністерства, яка діяла за керівництва Юрія Кравченка. "Був заступник міністра по південно-східному регіону, який мав свій апарат, міг оперативно реагувати. І потрібно зараз вводити таку посаду", - пояснив парламентар.

Крім того, за словами Москаля, в рядах міліції потрібно відновлювати підрозділи боротьби з бандитизмом. "Тому що там (на Донбасі - ред.) підуть десятки тисяч заяв. Зараз люди не звертаються, тому що грабують як з однієї, так і з другої сторони. Це потрібно визнати. Там пограбовані будинки, квартири, зниклі, вбиті люди. Зараз це ніхто не розслідує, бо нема кому. Суди не працюють, прокурорів, міліції немає. До цього треба було готуватися", - зауважив політик.

Москаль переконаний, що міністр Аваков не повинен через Facebook "викидати фразу" суспільству, що на Донбасі потрібно замінити 20 тисяч міліціонерів. "Розкажи, як ти це все будеш робити. А суспільство скаже, чи правильно ти це робиш чи не правильно", - дорікнув нардеп.

На думку політика, відразу після звільнення того чи нішого населеного пункту від терористів, слідом за військовими має прибувати міліція. "Вже укомплектована начальниками, заступниками, керівниками служб. Ну поставили там якогось начальника міліції, але особового складу там не має", - пояснив Москаль.

Також нардеп зазначив, що на Донбас потрібно відправляти досвічених правоохоронців, а не випускників ліцеїв. Проте, на його думку, бажаючих працювати в міліції може не бути через низький рівень зарплат. "Якщо сьогодні когось туди послати, то хто за 1800 - 3000 гривень поїде?", - зазначив Москаль.

За словами нардепа, проблему з фінансуванням міліції треба вирішувати і за рахунок скорочення апарату МВС.

Автор: Назар ВАЛЬЧУК

 

29 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів