Сім’ям загиблих закарпатців в АТО виплатять по 609 тисяч гривень

Розмір допомоги не залежить від звання і виду військової служби.

 

Держава посилила соціальний захист військовослужбовців, мобілізованих у зону АТО, та членів їхніх родин. Зокрема, буде збільшення виплати одноразової допомоги сім'ям загиблих воїнів.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу начальник відділу військово-соціальної роботи Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України полковник Віталій Голота.

«Одноразова грошова допомога призначається і виплачується у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб. У разі загибелі чи смерті військовослужбовця, військовозобов'язаного або резервіста, це - 609 тис. грн», - сказав Голота.

При цьому він наголосив, що розмір такої допомоги не залежить від того, яке військовослужбовець має звання, посаду чи вислугу років, а також від виду військової служби, яку він проходить - строкову, контрактну чи за мобілізацією.

Окрім того, він повідомив, що виплата одноразової грошової допомоги проводиться обласними військовими комісаріатами рівними частками членам сім'ї, батькам та утриманцям загиблого військовослужбовця (перераховується на банківські рахунки).

«Члени родини загиблого військовослужбовця отримають також нараховане, але не отримане військовослужбовцем до дня загибелі грошове забезпечення (у тому числі за весь місяць, у якому військовослужбовець загинув). Родинам також надається грошова допомога в проведенні поховання у розмірі 500 грн», - підсумував Голота.

Нагадаємо, за останню добу в зоні АТО загинуло 10 військовослужбовців, 55 поранені.

 

29 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів