Через недофінансування ЧАЕС знаходиться в критичній ситуації

Чорнобильська АЕС знаходиться в критичній ситуації у зв’язку з недофінансуванням з Державного бюджету за програмою 2004 року. Про це повідомили в інформаційному департаменті ЧАЕС.

 

На сьогодні недофінансування за основною програмою становить 36,1 млн. грн. За станом на 20 січень 2005 року, не сплачені рахунки з поховання радіоактивних відходів на суму 300 тис. грн., за пожежну охорону ЧАЕС ? 420 тис. грн., за лікувально-профілактичне харчування персоналу ? 837 тис. грн., за доставку персоналу залізничним транспортом ? 950 тис. грн. Борг за спожиту електроенергію становить 4,1 млн.грн., на суму 16 млн.грн не сплачені роботи з ремонту обладнання і систем, важливих для безпеки, повідомля? "УН?АН".

На ЧАЕС нагадали, що станція отримала офіційне попередження від "Київобленерго" про обмеження подачі електроенергії.

Про недофінансування програми 2004 року ДСП ЧАЕС інформувало Міністерство палива і енергетики ще на початку грудня 2004 року, говориться у повідомленні. Мінпаливенерго надіслало листа віце-прем??ру Миколі АЗАРОВУ і було 25 грудня дано доручення відповідним міністерствам про виділення коштів в повному обсязі. Проте, підкреслюють на станції, до сьогодні ситуація не змінилася.

Нагада?мо, що ЧАЕС ? експлуатуючою організаці?ю (оператором) ядерної установки і несе відповідальність за безпеку зупинених енергоблоків і об??кту "Укриття". Сьогодні на першому енергоблоці в активній зоні реактора знаходиться 50% ядерного палива від проектного завантаження, на третьому енергоблоці в реакторі знаходиться проектна кількість палива.

Невиконання фінансових зобов?язань може привести до порушення графіків робіт по зняттю ЧАЕС з експлуатації, графіків будівництва об??ктів для поводження з РАО, а також здійснення стабілізації об??кту "Укриття".

 

21 січня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів