Закарпатський нардеп висунув три вимоги Гелетею

Закарпатський нардеп-«ударівець» Валерій Пацкан висловився щодо актуальних питань, які озвучувалися з приводу бажаної ротації наших військовослужбовців та необхідності змін до законодавства, які дозволили б долучали до мобілізації чоловіків з числа вимушених переселенців та підготовлених військових з практичним досвідом.

 

«У ВР 31 липня виступив з доповіддю про хід АТО та ситуацію в армії міністр оборони п.Гелетей, до якого я особисто звернувся з такими пропозиціями і питаннями:

Перше. Щодо необхідності чітких механізмів обліку і призову військовозобов'язаних чоловіків з числа вимушених переселенців. Вважаю, що запропонований механізм обов'язкового отримання посвідки, яка автоматично обліковуватиметься і у правоохоронних органах, і у військоматах за фактичним перебуванням переселенця дозволить отримати більш чітку картину стосовно вимушених переселенців. У цьому питані є порозуміння з МО і домовленість про формування спільної робочої групи, яка виробить ефективні механізми обліку та призову на військову службу військовозобов'язаних переселенців. Пан Гелетей підтвердив готовність делегувати у робочу групу фахівців оборонного міністерства.

Друге. Щодо ротації наших військовослужбовців у зоні АТО. Міністр оборони підтвердив наміри міністерства провести ротації тих військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО більше 4-х місяців, за умови планового проходження 3-ї хвилі мобілізації.

Третє. Щодо першочерговості призову підготовлених фахівців. Від фракції УДАРу висловив вимогу до міністра оборони забезпечити першочерговість залучення до бойових дій військовослужбовців професіоналів, підготовлених і добре тренованих фахівців, людей з практичним військовим досвідом. Зрештою, саме для цього ми розширювали віковий ценз військовозобов'язаних для третьої хвилі мобілізації. Аби у підрозділи у зоні АТО можна було залучити військових з досвідом участі у збройних конфліктах, офіцерів-професіоналів та досвідчених військових, які не з телевізора і не з інтернету знають, що таке війна. Це вимога нашої фракції, яка не тільки підвищить ефективність армії, а й вбереже життя недосвідчених призовників», написав у Фейсбуці Валерій Пацкан.

Ужгород.net

 

02 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів