З приходом нової влади зросли ставки, які йдуть нагору керівництву уряду

Ставки і хабарі зросли — голова Комітету економістів

 

Найбільшою перевагою для України від економічної частини Угоди про асоціацію є значне збільшення інвестицій в Україну. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів голова Комітету економістів Андрій Новак.

"В нас практично у всі види діяльності вигідно вкладати гроші. Бо дешевші робоча сила, ресурси та зручне географічне розташування. Інвестори не йшли в Україну, бо для них треба три базові фактори: безпека ведення бізнесу, прибутковість та перспектива розвитку. В Україні працює тільки другий. Практично в усіх сферах можна досягнути значно вищої прибутковості, ніж в Європі. Бо їхній ринок перенасичений. Але два інші фактори не працюють. Безпека - через корупцію. Зараз вона фізично не можлива через військові дії. А яка в нас може бути перспектива розвитку, коли бізнесмен не може написати реальний бізнес-план навіть на три роки? Наша влада впродовж року постійно вносить якісь зміни - нові податки, ставки та правила. Я вже не кажу про корупційну складову, коли за кожний дозвіл треба платити", - зауважив він.

За його словами, з приходом нової влади нічого не змінилося.

"На певний час притихли, боялися. Потім побачили, що все нормально - ставки зросли. Зокрема по відшкодуванню ПДВ. Ці гроші йдуть нагору керівництву уряду", - додав Новак.

 

03 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів