Кремль «заморозить» балогівські мільйони у російсько-австрійському банку за недолугу політику

Віктор Балога після серії викривальних публікацій у місцевих та всеукраїнських ЗМІ щодо його причетності до дестабілізаційних процесів на Закарпатті, взявся переводити стрілки сепаратизму на попередню закарпатську владу та криміналітет. Для цього через свого кума і заодно редактора сайту «Закарпаття онлайн» Олега Дибу екс-міністр уряду Азарова поширює вигідну йому схему поширення сепаратизму на Закарпатті.

 

На схемі, яку Балога поширює через свої ЗМІ (Мукачево. нет, Закарпаття онлайн, Ужгород.ін, телеканал М-студіо) та членів Єдиного Центру у «Фейсбуці», від Путіна, «нитка сепаратизму» тягнеться до Медведчука, потім розгалужується на прокремлівських русинів та угорські націоналістичні партії і закінчується зображенням екс-губернатора Закарпаття Олександра Ледиди та людини у масці.

Насправді з усіма цими персонажами, окрім хіба угорської партії «Йоббік», Віктор Балога завжди товаришував. Так із Путіним та його оточенням Балога мило спілкувався у часи свого секретарювання при президентові Ющенку. Відтак у російському банку осіли його 400 з гаком мільйонів євро (про це неодноразово йшлося у публікаціях солідних всеукраїнських ЗМІ). Зараз же аби повернути собі цю кругленьку суму, Балога взявся виконувати вказівки того ж Кремля, який щоразу критикує для «відмазки» через «Фейсбук».  

Стосовно Медведчука, так це взагалі — хрещений батько Віктора Балоги у політиці. Саме Медведчук у 1998 році про лобіював призначення Балоги губернатором Закарпаття. Відтак політична кар’єра Балоги розпочалася саме з партії Медведчука-Суркіса СДПУ (о). Під час правління Ющенка, Балога за винагороду через Медведчука та Льовочкіна потроху повертав у владу регіоналів та й самого Януковича. Нині ж Медведчук є зв’язковим між Балогою, Кремлем та 2,5 тисячами чеченців, котрі під Віднем чекають часу «Ч» коли треба буде йти «рятувати» закарпатських русинів від українців.

Власне із русинами Балога заграє ще з початку 2000-х років. Він щоразу обіцяє цим місцевим сепаратистам привілеї та лобіювання їхніх інтересів у Києві. У області через свого обласного депутата-русина Євгена Жупана (член партії Балоги ЄЦ) той же Балога займався провокаціями, голосуючи за російський триколор як прапор Закарпаття та русинський гімн Закарпаття, який швидше схожий на безглуздий набір російських слів та представляє лише частину закарпатського діалекту. Також, зараз, будучи депутатом ВР, Балога «годує» русинів обіцянками лобіювати на державному рівні їхню автономію від України.

Що ж до екс-губернатора Закарпаття Олександра Ледиди, то старший Балога одразу після місцевих виборів 2010 року завдяки домовленостями з тим же Ледидою, як керівником закарпатських регіоналів, всадив у крісло голови облради свого середнього брата.

А криміналітет — це те, з чого Балога починав накопичувати свої статки у 90-ті. Про буремні події навколо кримінального авторитета Геші зх. Мукачева, котрий був співзасновником нині балогівської «Барви» написано вже сотні публікацій…

Тому якось недолуго виходить у Віктора Балоги відбілюватися, що не могли не помітити і сепаратисти з Кремля. За інформацією джерела, наближеного до родини Балоги, за таку незграбність Віктор Іванович отримав «догану» від Кремля і погрози не повернути йому кровні мільйони євро з російсько-австрійського банку…

Євген Морозов   

 

 

07 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів