Земля в Ужгороді подорожчає вдвічі

З 1 січня 2015 вступить у дію нова нормативно-правова оцінка

 

14 липня на сесії Ужгородської міськради прийняли рішення затвердити технічну документацію із нормативно-грошової оцінки землі. Згідно з цим рішенням з 1 січня 2015 року оренда та викуп земельних ділянок подорожчає в півтора-два рази. Таке різке підвищення зумовлене тим, що документація востаннє оновлювалася у 2000 році, хоча, якщо зважати на законодавство, мала б кожні 5 років.

"За той час, який в Ужгороді тягнули із перезатвердженням нормативно-грошової оцінки землі, значно зріс рівень інфляції. Тому тепер і маємо такі ціни. За приблизними підрахунками податкової інспекції міський бюджет має поповнитися на 4 додаткових мільйони в рік", - каже керуючий справами міськвиконкому Олександр Волосянський.

За новою документацією місто поділено на 80 зон, у кожній з яких земля має свою ціну. Наприклад, стара вартість оренди у першій зоні – 119, 38 гривень за квадратний метр, а нова - 305, 94.

Олександр Чепкий, начальник відділу землекористування Ужгородської міськради, розповідає, що нормативно-грошова оцінка місту була потрібна вже давно: "Встановлені коефіцієнти індексації оцінки не можуть враховувати особливостей розвитку інфраструктури, обсягу капіталовкладень, рівня інженерного забезпечення, благоустрою, структури розподілення земель серед землекористувачів, показників ринку нерухомості міста тощо. Громада міста отримає більше надходжень до бюджету, з'явиться можливість направляти

додаткові кошти на здійснення програм соціально-економічного розвитку,

поліпшення інфраструктури міського господарства. Крім того, орендарі отримають стимул ефективніше використовувати територію".

"Про Захід"

 

16 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів