У закарпатському селі паркан перетворився у прапор (ФОТО)

У центрі туристичного села Пилипець паркан пофарбовано синьо-жовтим кольором і він тепер умовно позначає прапор України.  Ця оригінальна ідея спала на думку кмітливому місцевому підприємцю Юрію Бедринцю: «Я і моя родина – патріоти України. Свою шану до країни вирішили показати і у такий специфічний спосіб».

 

Значимість замислу має чималу вагу. Біля замальованого екзотичного тину – сплетений він зі смерекових гілок і знаходиться на обочині автомагістралі державного значення та напроти приватного торгово-готельного комплексу «Пилипець», раз за разом зупиняються мандрівники, залюбки фотографуючись на згадку про відвідини «зеленоокої» Міжгірщини.

Більше того – частіше стали відвідувати заклад, господарями якого є сім’я Бедринців. І не помиляються у своєму візиті, де можна не лише смачно пообідати, скуштувавши і різні місцеві страви, чи зняти нічліг, але й насолодити душу мистецтвом. Річ у тім, що багато приміщень двоповерхівки прикрашають майстерні фотознімки з мальовничими пейзажами гірської місцевості. А ще одне з них відведене під міні-галерею, де можна полюбуватися картинами талановитого ізківського художника-самородка Василя Сенька, а також за бажання їх купити.

         На цьому екскурсія у ТГК «Пилипець» не завершується. На подвір’ї обов’язково приверне увагу пілігрима і пам’ятник діда-вівчаря Пилипа. Мініатюрна статуя з ініціативи підприємця Юрія Бедринця встановлена на знак того, що за сільськими легендами засновником-першопоселенцем підполонинського Пилипця був саме челядник з таким іменем.

Василь Пилипчинець, Василь Нитка для Ужгород.net

На знімках: пліт аж замайорів після пофарбування у колольори українського прапора; з дідом Пилипом охоче знімкуються на згадку й дівчата. 

 

18 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів