На Закарпатті п’ють воду, щоб завагітніти, і варять смачне сливове варення (ВІДЕО)

На Закарпатті, щоб завагітніти можна випити цілющої води, посмакувати шістьма різними видами венгерського повидла та з'їсти м'яса без холестерину, повідомляється у сюжеті  "Сніданку з 1+1".

 

У селі Великі Копані на Закарпатті проживає 57 пар близнюків. Така кількість пар, за поясненнями місцевих жителів, народжується через цілющу воду зі скелі. Для води тут навіть облаштували спеціальний кювет, щоб набрати її потрібно вистояти у чималій черзі. Причина цьому, неймовірні історії про жінок, які народжували дітей після того як посмакували цілющої води.

Далі по дорозі, в  бік румунського та угорського кордонів, знаходиться ще одне, не менш цікаве селище Ботар. Дістатися до нього ціла морока. Мало того, що воно не на всіх картах є, доріг до нього теж немає.

Не дивлячись на це, їдуть сюди з усіх куточків країни, щоб скуштувати справжнього венгерського повидла, леквару. Особливість приготування цього повидла в тому, що фрукти та ягодин під час варіння не доводять до кипіння. Тому вони зберігають максимум вітамінів. У Ботарі знаходиться його єдиний в Україні дегустаційний центр.

Також, тут можна посмакувати і натуральними ковбасами, які виготовляють з угорських сірих корів та з волохатих кучерявих свиней. Корови дуже дорогі, бо не дають молока, а їх м'ясо покращує кровообіг. М'ясо ж свиней не містить пагубного холестерину, тому його можуть їсти і діабетики. Доступ на ферму – відкритий. Але попередньо треба домовлятися особисто із власниками.

ТСН

 

20 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів