В Ужгороді стартував літній табір для дітей з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

Як поінформували в Закарпатському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, з 18 по 22 серпня 2014 року у м. Ужгороді проводиться літній табір для підлітків із прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Даний захід організовано Асоціацією «Закарпаття без сиріт» за підтримки Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

Літній табір відпочинку проходить на базі навчального центру «Неємія»  у м. Ужгороді. Сюди приїхали діти із Виноградівського, Великоберезнянського, Ужгородського районів та міста Мукачева.

Табір проводиться з метою підготовки підлітків до самостійного життя. Основними темами табору, які висвітлюються спеціалістами для дітей, є: “Розвиток здорових стосунків між підлітками”, “Здорова сексуальність”, “Моя ідентичність” тощо. До роботи у таборі залучаються сімейні консультанти та волонтери з Німеччини та України.

Підлітковий вік – час швидких змін: фізіологічних, психологічних, соціальних. У підлітковому віці відбувається подальше становлення почуттів як узагальнених і відносно стійких переживань (інтелектуальних, естетичних, моральних тощо).

Проведення такого роду відпочинку дає можливість його учасникам спробувати поглянути на себе зі сторони, відповідально підійти до самостійного обрання правильного шляху у житті. На такі складні процеси у житті підлітка, як вибір правильного векторного напрямку в майбутнє впливає дуже багато навколишніх чинників. Особливо, зважаючи на кількість спокус, які, в умовах шалених ритмів життя ХХІ століття, пропонують на сьогоднішній день соціальні мережі, телебачення тощо.

 Саме з метою допомогти підліткам та батькам пережити бунтарний період життя проводять подібні заходи. Сподіваємося, що учасники даного  літнього табору з  користю та приємністю проведуть свій час.

 

20 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів