Влада цілеспрямовано витісняє схід України з політичного життя країни - нардеп

На сьогоднішній день влада спрямовує всі свої зусилля на витіснення жителів сходу України з політичного та економічного життя країни, заявив народний депутат, уповноважений групи За мир і стабільність Віталій Грушевський.

 

За його словами, президент, розпустивши парламент, продемонстрував лише свою слабкість.

"Бажання узурпувати і монополізувати владу стали вирішальними при ухваленні рішення скористатися своїм правом на розпуск парламенту. Адже зрозуміло, що рейтинг популістів поки залишається високим, і це єдиний шанс для провладних сил потрапити до парламенту. Крім того, влада використовує внутрішній громадянський конфлікт для боротьби з неугодними соціальними групами населення, які проживають на сході. Це свідчить лише про слабкість і страх влади", - сказав політик.

Грушевський зазначив, що в парламенті зареєстровано низку провладних законопроектів, які істотно звужують конституційні права жителів сходу України під час виборчого процесу.

"За всю історію незалежної України жителі сходу ніколи не відчували такого ганебного ставлення до себе. Крім того, що вони позбавлені права на життя і безпеку, влада намагається позбавити їх права голосу. Уже сьогодні зрозуміло, що вибори під час війни - це знущання над людьми, які проживають в зоні військових дій. Під перехресним вогнем ніхто не піде на виборчі дільниці", - сказав він.

Нардеп також додав, що влада повинна сконцентрувати зусилля парламенту на вирішенні нагальних проблем, які щодня знищують економіку України.

"Сьогодні тривають економічні антирекорди України. Долар досяг вже 14 гривень. Заборгованість із зарплати становить майже 1 мільярд гривень. Щодня військові операції витягують з бюджету мільйонні суми. А тим часом формально чинний парламент два місяці займається популізмом і виборчою кампанією. Президента вибрали за те, що він пообіцяв мир. Миру немає. Все те, що зараз обіцяють провладні сили, - тільки байки. Тому я переконаний, вже через рік Україна знову повернуться до питання повного перезавантаження влади", - резюмував Грушевський.

 

26 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів