Ректор УжНУ «перекриває» недобір закарпатських студентів індусами

Я навчаюся в Києві, хоча є закарпаткою. Поступати в УжНУ відрадили знайомі батьків через жахливу корупцію при вступі три роки тому. Тоді ректором був Микола Вегеш, але верховодив проректор Олександр Сливка. Нині ректором Володимир Смоланка, але всім керує той же Сливка, чорний з вигляду і в діяннях.

 

Влітку взяла собі за творче завдання висвітлення гострих кутів вступної кампанії на прикладі Ужгородського національного університету. Підготувала кілька дописів, які розмістили закарпатські інтернет-видання. Мої валізи спаковані, бо в понеділок уже 1 вересня. До побачення, рідний край! Та глип на стрічку новин, а там про те, як ректор УжНУ Смоланка пожартував про анонімних дописувачів, які розсилають неправдиву інформацію. "Шкода, що не було на зустрічі віртуальних Михайла Молнара, Сергія Короля, Інни Белей та інших анонімних коментаторів, хотів би їх запросити на чай",‒ додав ректор у викладі Ужгородського прес-клубу. Дожилася! Зі мною такий досвідчений кавалер чашку-дві чайку нарешті захотів попити. Де ж він раніше був, коли у мене часу було вдосталь?

А про що з ним говорити? По суті моїх публікацій він взагалі не нічого не відповів. Я писала про провальну вступну кампанію в УжНУ та її корупційне забарвлення. Смоланка і далі наполягає, що вона успішна. Цифри свідчать протилежне. Ректор зазначив, що 1 вересня поріг УжНУ переступлять уже студентами 2507 першокурсників. Насправді міністерська система "Конкурс" зафіксувала набір бакалаврів, тобто першокурсників, значно менший ‒ 2149. Торік було значно більше. Тепер в УжНУ ректор Смоланка цю недостачу прагне перекрити кілька десятками індусів. Ну, про що з ним говорити? Просто згаяти час з людиною, що живе у світі сюрреалізму?

До того ж, Володимир Смоланка не є мужчиною моєї мрії. Розказували, що він має дружину і коханок, а я навіть дивитись не можу на зрадників. Тим більше, що в його свиті є гарні журналістки Славка, Іра, Аня... Хоча… Коли він приїде в столицю та захоче чаю, може телефонувати. Мене не буде складно знайти тому, що скрізь має стільки хороших друзів. І міністр Квіт може допомогти.

Як його переконати, що я не віртуальна? А давайте біля Закарпатського обласного центру нейрохірургії встановлю білборд з фоткою Володимира Смоланки, де він, поклавши руку на "Острозьку Євангелію", промовляє: "Дорогі закарпатці! Я зі своїми колегами клянуся, що тут, у державній клініці, ми ніколи не обманюємо пацієнтів й оперуємо безкоштовно". І підпис: "Щиро Ваш, безкорисливий та чесний до скону Володимир Смоланка". Щось підказує, що після цього чаювати зі мною йому відпаде охота.

Інна Белей

 

01 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів