Телефонні шахраї представляються робітниками банків

Уже дурять і від Приватбанку. Обережно!

 

Користувачка соцмереж Анна Скоропад розмістила на своїй сторінці у Фейсбук повідомлення про чергову спробу шахрайства.

За словами жінки, два дні поспіль на її мобільний телефон приходить СМС із номера 889 (сайти масових СМС-розсилок дозволяють вказувати будь-який номер). Зміст: «код для підтвердження Приватбанк (пополнение карт) 54333 (діє 30 хв)!» Оскільки СМС була написана безграмотно і запити при зарахуванні коштів зазвичай не надсилаються, Анна запідозрила шахрайство. Вона подзвонила до Приватбанку й дізналася, що фінустанова з номера 889 нічого не розсилає.

Проте на цьому історія не скінчилася. Анна на своїй сторінці у Фейсбук пише: «Сьогодні дзвонить дядя, з прихованого номера, повідомляє, що він зі служби безпеки Привату (питаю, чому з прихованого номера — каже, то ми з сервера телефонуємо), просить продиктувати код з останньої СМС, бо якісь погані шахраї хочуть добратися до моєї карти, а він про мене турбується (так приємно стало!). При тому питає, як до мене можна звертатися (в Приваті номери прив'язані в базі до прізвищ). Питаю — для чого, у Вас є в базі. Переконатися хочу, — каже, — що то Ви. Називаю ліве ім'я та по батькові, і дядя «підтверджує» мою особу. Вже цікавіше! Потім він каже: продиктуйте номер Вашої карти Приват :):):) Відповідаю — можу підійти в будь-яке відділення для з'ясування, але телефоном номери карт не називаю. Паралельно списуюся з підтримкою Приват 24 онлайн. Кажу про СМС і про СБ, з якою вишу на дроті. Перепитали, з якого номера телефонує СБ. Кажу — з прихованого. Відповідь — це шахраї».

У підсумку Анна жодних паролів шахраям не назвала. Жінка закликає всіх бути вкрай обачними. Радить не називати нікому також 3 останні номери, на які ви телефонували — шахраї роблять клон сім-карти і знімають гроші. Утім насамперед слід стежити за кредитками. І обов’язково носити пін-код окремо від карти.

7dniv.info

 

02 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів