Учасники творчого змагання на фестивалі «Мій рідний край» підуть додому з котиком Тисиком

Через багатовекторну кризу в Україні міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край» у Карпатах міг і не відбутися, але його каталізатором стала угорська сторона, три структури якої й узяли на себе всі організаційні витрати.

 

Отож із 11 по 13 вересня традиційний закарпатський телерадіофест пройде вже вшістнадцяте – на базі ЗОДТРК «Тиса-1» та готелю-ранчо «Золота гора».

Цікаво, що «Мій рідний край» цього року залишився єдиним фестом такого роду, який проводить Держкомітет телебачення й радіомовлення України. Інші довелося відмінити. Зате на його відкриття приїде голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. Загалом поважних гостей буде багато – з 11-ти різних країн. Як зазначив під час прес-конференції 1-й заступник генерального директора ЗОДТРК Золтан Кулін, новинкою-2014 будуть безкоштовні майстер-класи для медійників, які проводитимуть 8 фахівців угорського NTVA (незнання угорської зацікавлених нехай не лякає – буде синхронний переклад). Крім того, переможцям у різних номінаціях – а їх передбачається 7 плюс до п’яти спецпризів – вручатимуть керамічного гусара, в котрого можна наливати хоч воду, хоч вино. З’явилася цього року в фесту й ще одна нова фігурка-емблема – котик Тисик (на ФОТО). Його отримають усі учасники творчого змагання. До речі, на конкурс уже подали 87 теле- й радіопрограм, і їх реєстрація триває. А обирати кращих довірять міжнародному журі.

Креативний продюсер фесту й його постійний ведучий, журналіст ЗОДТРК Максим Мельник додав кілька цікавинок. Приміром, повідомив, що на фестивалі будуть два дискусійні майданчики. Перший стосуватиметься лобіювання інтересів України в Європі, а другий – суспільного телебачення. А коли, що й де конкретно проводитиметься – шукайте на сайті «Тиси-1».

Karpatnews.in.ua

 

04 вересня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів