Екс-президент Чехії: Україна - штучно створена держава, а Росія діє вимушено

Україна є штучно створеною державою, а Росія діє вимушено.

 

Про це заявив екс-президент Чехії Вацлав Клаус в інтерв´ю радіо "Impuls", пише iDNES.cz.

За його словами, частини території України до 1945 року належали Росії, Польщі, Чехословаччині, а також раніше Австро-Угорщині. Україні ж не вистачає сильних зв´язків, які тримали б її разом, вважає Клаус.

"Я думаю, образно кажучи, з будь-якого боку, з півночі, з півдня, зі сходу чи заходу, це означає, що країна закінчується", - сказав він.

 Водночас, на його думку, причина не в Росії. "Росія вдається до вимушених дій",  - впевнений екс-президент.

Тими ж, хто "зачепив" Україну, стали західні країни, сказав Клаус. "Зачепила Західна Європа, Америка... Вони ходили стояти на Майдан, на демонстрації. Це не могло закінчитися добре", -  відзначив він.

Те, що відбувається сьогодні в Україні, Клаус називає  громадянською війною, а не українсько-російським конфліктом, як стверджують засоби масової інформації. Рішення ж ситуації, за його словами, полягає не в санкціях.

"Вони в минулому нічого не вирішили", - пояснив колишній президент, посилаючись на десятки років санкцій проти Куби або на аналогічні заходи стосовно Ірану.

 Ситуацію, переконаний він, можуть поліпшити тільки терплячі переговори.

Нагадаємо, що Вацлав Клаус є відверто проросійськи налаштованим політиком, а також найвідомішим євроскептиком серед політиків, що обіймали найвищі посади в країнах-членах ЄС.

Окрім того, як зазначають чеські ЗМІ, Клауса з Росією поєднує не лише спільний погляд на ситуацію. Зокрема, за їхніми джералами, представники російської компанії "Лукойл" фінансували видання книги екс-президента на тему екології.

ЄП

 

10 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів