Як переселенці з Донбасу та валютні коливання змінили ціни на закарпатську нерухомість

На Закарпатті переселенці воліють купувати, а не орендувати житло. Причому для придбання вибирають нерухомість не найдешевшої категорії. Вибирають двох- і трьохкімнатні квартири ближче до парку, там квадрат коштує $ 750-800. Котеджами за містом цікавляться рідше, вони коштують від $ 90 тис.

 

Але більшість покупок в регіоні все ж припадає на місцевих жителів, а на переселенців із зони АТО не більше 15%. Наші, закарпатці, частіше купують одно-, двокімнатні квартири в новобудовах. Ціни традиційно зафіксовані в доларах. Гостинку можна прикупити по $ 400 за кв. м, ціна ж престижної нерухомості становить приблизно $ 850 за кв. м., повідомляє Vsemisto.info.

А ось на ринок оренди переселенці зі сходу майже не вплинули – у серпні основними клієнтами агентств нерухомості залишалися студенти. Ціни ж, зафіксовані в доларах, виросли в гривні пропорційно зростанню курсу.

Двокімнатна квартира в центрі орендувалася за 2400 гривень, тобто за $ 300 за курсом 8 грн./$, тепер за неї хочуть 4000, ті ж $ 300 за курсом 13,25 грн./$. Студенти воліли знімати найдешевший сегмент – однокімнатні від 1,9 тис. грн., селитися по кілька людей у ​​двокімнатних за 2,5 тис. грн. на місяць.

Середня ціна на однокімнатні квартири:

Продаж:

Ціни за останній місяць не змінилися та залишились на рівні 25-28 тис. у.о.

Оренда:

З 1,5 тис. ціна зросла до 1,9 тис. грн. за останній місяць.

Середня ціна на двокімнатні квартири:

Продаж:

З 25 тис. ціна зросла до 33-34 тис. у.о за останній місяць.

Оренда:

З 1,8-2,4 тис. ціна зросла до 2,5-4 тис. грн. за останній місяць.

 

20 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів