Цієї зими Закарпаття може залишитися без електроенергії

Експерти прогнозують високу вірогідність перебоїв з постачанням електроенергії в осінньо-зимовий період 2014/2015 років. Стурбованість викликана конфліктом, пов'язаним з переділом сфер впливу на енергоринку, який почав набирати обертів в останній місяць.

 

Як раніше повідомляли ЗМІ, слідчим управлінням внутрішніх справ в Харківській області ведеться слідство за фактами розкрадання коштів ПАТ "ЦЕНТРЕНЕРГО". Чергова спроба банкрутства стратегічного підприємства "ЦЕНТРЕНЕРГО" привернула увагу силовиків.

"Донецькі" змогли перегрупуватися і контролюють більшу частину фінансових потоків в енергетиці. На ринку вже почав формуватися новий ключовий гравець-монополіст — фірма "ТехНова" Анатолія Шкрібляка і його молодшого партнера Олександра Штіпельмана. Вони контролюють Дарницьку ТЕЦ, Житомирський завод хімволокна, ПАТ "Укрпроменерго", Чернігівську ТЕЦ, "Сумитеплоенерго", "Черкаське хімволокно", Черкаську ТЕЦ. Зараз вони тиснуть і намагаються забрати під себе "ЦЕНТРЕНЕРГО" спільно зі Ставицьким і Коземко. Все це при мовчазній згоді куратора галузі Миколи Мартиненко", - повідомило джерело в Міністерстві енергетики і вугільної промисловості.

В.о. гендиректора ПАТ "Центренерго" - Юрій Головачов, працював у ПАТ "Київенерго" і компанії Анатолія Шкрібляка ПАТ "Киевенергоремонт". Пов'язаний з Костянтином Панченком і ТОВ "Пожтехніка", ТОВ "Промбудсхід", ТОВ "Уніхімтек-Україна" - постачальниками ПАТ "Центренерго", що фігурують в кримінальних справах за фактами розкрадання коштів із даної державної компанії.

ДОВІДКА: Мартиненко Микола Володимирович – народний депутат Верховної Ради III – VII скликань. У останньому скликанні був обраний від партії "ВО "Батьківщина". Входить в комітет ВР України з ПЕК, ядерної політики і ядерної безпеки з 1998 року. З 2006 року очолює комітет Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки. Має безпосередній інтерес в "Енергоатомі" і здійснює контроль над постачаннями з Росії палива для атомних станцій спільно з Юрієм Бойком, що займав за часів Януковича пост міністра енергетики та вугільної промисловості і віце-прем'єра з ПЕК.

Микола Мартиненко з 2006 року разом з Анатолієм Шкрібляком входив у блок "Наша Україна". 2005 року був одним з головних фігурантів корупційного скандалу, у тому числі в результаті якого уряд Тимошенко пішов у відставку. Через Головачова, Шкрібляка, Штіпельмана й інших осіб має безпосередній інтерес і всі шанси приватизувати за доступною ціною ПАТ "ЦЕНТРЕНЕРГО" при новому Президентові, за рахунок старих зв'язків.

 

10 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів