Радник Президента розповів, як генерали зомбують Порошенка

Бойові дії на Донбасі, особливо російське вторгнення, виявили серйозні проблеми в управлінні військами і оперативному плануванні, проте генералітет хоче довести Президентові, що наразі не час ворушити механізм, який показав свою волаючу неефективність.

 

Таку думку в інтерв'ю "Українській правді" висловив радник Президента України Юрій Бірюков, що створив волонтерську мережу "Крила Фенікса".   

"Його генерали зомбують, говорять, що зараз МО не можна реформувати, тому що це загрожує втратою контролю управління. Говорять, ніхто не реформує армію у момент ведення бойових дій. А я зі свого боку гну політику, що гірше матеріально-технічне забезпечення бути не може. Можна сміливо роздовбати ці департаменти, і робити все з нуля. Так, буде 2-3 дні, коли не буде ніяка доставка функціонувати - волонтери підхоплять, їм не вперше. Ми тягали боєприпаси, ми тягали різне всяке. Ми можемо це зробити", - вважає Бірюков.

Відповідаючи на запитання про відповідальних за "Іловайський котел", він називає начальника Генштабу Віктора Муженко. Разом з тим, говорить: "Я думаю, зроблять когось цапом відбувайлом".

На його думку, професіоналізм "нагорі" армії постраждав через систему, за якою формувався раніше генеральський корпус. Водночас система корупції в Міноборони створювала можливості і російським спецслужбам.

"Те, що у нас практично всі генерали отримали генеральські погони за хабар - це не таємниця. Сума хабара - 50-100 тисяч доларів. А панові Березовському (колишньому командуючому ВМСУ - зраднику Батьківщини - ред|.), як мені розповідав один з діючих офіцерів військово-морських сил, гроші "на зірки" позичили друзі з Росії. З погляду розвідки, це вербування", - зазначив Бірюков.

Спиратися зараз потрібно на тих, хто проявив себе в бойовій обстановці, вважає радник Президента.

"За півроку спілкування з генералітетом, я щиро почав поважати одного генерала. Він бойовий генерал і ніколи не піде в штаб. Позивний "Сумрак". Це дуже серйозний генерал. Він воює на передовій. Уникальний офіцер, таких одиниці", - говорить Бірюков.

 

11 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів