В Україні розкрадають щонайменше третину бюджету

Парламентські вибори за старими правилами, з тими самими кандидатами дадуть таку саму якість. Про це в інтерв'ю сказав політолог Андрій Золотарьов.

 

"Порошенко намагається отримати комфортну для себе Верховну Раду. Це вдасться — за рахунок мажоритарників. Звичайно, якщо не буде військової катастрофи, зокрема взяття Маріуполя. Тоді вибори можуть скасувати. Рейтинг президентської партії посиплеться", - зазначив він.

За його словами, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк торгується з президентом.

"Тривають торги. Яценюк хоче сформувати третину списку "Блоку Петра Порошенка", - очолити його замість Юрія Луценка і змінити назву на "Патріоти України". Можливо, наполягає на тому, щоб залишитися прем'єром. По життю він — пристосуванець, хоч і талановитий. Системних реформ немає. Зате продовжують процвітати корупція, хабарі, відкати. Ціни зростають, а курс гривні падає. Певний час була надія, люди готові потерпіти. Зараз починається невдоволення. Адже міліцейський генерал може замовити чартер, звечора полетіти побухати в Монте-Карло, а вранці бути на нараді в міністерстві. Досі маємо прокурорів зі статками у 300–400 мільйонів доларів", - зауважив Золотарьов.

Він вважає, що в Міністерство внутрішніх справ, прокуратуру, суди повинні прийти нові люди.

"Як це свого часу в Грузії зробив Саакашвілі. У суддів зарплата має бути 18–20 тисяч гривень. Але як тільки виникає найменша підозра в хабарництві, він повинен вилетіти без права повернення на державну службу. Інакше якщо в Україні вибухне бунт, то першими вішатимуть суддів і ментів", - додав політолог.

За його словами, зараз на відкатах і держзакупівлях крадуть щонайменше третину бюджету (бюджет на 2014 рік — 377,8 млрд грн.— ред).

"Все осідає в приватні кишені. Система не змінилася. Соціальним вибухом скористалися люди, зацікавлені в її збереженні. Але якщо політики не почнуть займатися тим, чого вимагає народ, їх зметуть. Майдан дуже швидко може пройти відстань між лютневою та жовтневою революціями. Вона буде під соціальними гаслами. Можливо, що президентство Порошенка буде короткотерміновим", - наголосив Золотарьов.

gazeta.ua

 

13 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів