Війна зняла з порядку денного системні зміни в країні

Найбільше від перемир'я на Донбасі виграє Україна. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог Андрій Золотарьов.

 

"Є час перегрупуватися, змінити командування. Після Іловайська становище було катастрофічне. Якби росіяни взяли Маріуполь, прохід до Криму був би відкритий — його можна було б затикати тільки людськими тілами. Там рівнина, несприятливе місце для оборони", - зазначив він.

За його словами, за час перемир'я готуватиметься і Кремль.

"Нагадаю 1993 рік — підписання договору в Сочі. (27 липня 1993-го під час грузинсько-абхазької війни уклали угоду, де Москва виступила гарантом тимчасового припинення вогню.— ред). Грузинський президент Шеварднадзе повівся на розводку. Його країна зазнала потужного удару — Росія з абхазами підтягла добровольців, техніку — і вдарила. В результаті отримали Сухумську катастрофу. Загинули близько 10 тисяч людей. Тому ми повинні розуміти: перемир'я — це ще не мир. Скоро почнуться дощі, а це не сприяє наступальним діям. Тому коридор до Криму через Маріуполь Путін намагатиметься прорубати якнайскоріше. Як цьому завадити — хай думають Гелетей, Муженко. Потрібен був міністр оборони країни, а призначили міністра оборони президента. Гелетей раніше керував трьома тисячами охоронців глави держави. Про Муженка військові говорять, що він — хороший фахівець, але боїться політиків. Як ті кажуть, так і робить", - наголошує Золотарьов.

Політолог вважає, що перемир'я треба використати для того, щоб побудувати Міністерство оборони з нуля.

"Корупція дійшла й туди. А обороноздатність і корупція — несумісні. Як можна за відкати піднімати військову промисловість? Роздавати посади, звання.

На жаль, війна зняла з порядку денного системні зміни в країні", - наголосив політолог.

gazeta.ua

 

14 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів