Для багатьох закарпатців більше шансів є пройти по мажоритарці - Федака

Вчора стали відомі списки до ВРУ більшості політичних партій. Окрім того вималювалося певне коло людей, які хочуть висуватися по шістьох закарпатських виборчих округах. 

 

Відомий на Закарпатті політолог Сергій Федака так прокоментував передвиборчу ситуацію в області:

- Що можете сказати про ті кандидатури із Закарпаття, які подалися на вибори?

- Ну, слід сказати, що у партійних списках закарпатці досить слабко представлені. В принципі, яку роль відіграє область і політики закарпатські, вони могли б бути більш активно представлені у партійних списках. Але ясно, що на формування партійних списків великою мірою впливало те, як зможуть оці кандидати-списочники фінансувати партійну кампанію. І тут закарпатцям, ясно, тяжко змагатися з дніпропетровцями чи іншими, якимось багатшими регіонами. Тому для багатьох закарпатців більше шансів є пройти по мажоритарці, і от по мажоритарних округах дуже активно наші зараз повисувалися. Ну практично, я думаю десь по 20-25 на кожному окрузі буде. Будуть серед них і технічні кандидати. Але буде і цілий ряд таких більш-менш прохідних. Тому мажоритарку зараз активніше використовують ніж списочний шлях.

- Як розцінюєте той факт, що родина Балог пішла на 4 з 6 округів, при чому під крилом “Блоку Петра Порошенка”?

- Ну, з іншого боку, на кого особливо ставити Петру Порошенкові, якщо він хоче дуже чітко і гарантовано мати свою підтримку? Він мусить ставити на людей впливових і грошовитих. Якраз Балоги відповідають цьому критерію, Інша справа, що Віктор Іванович за свою політичну біографію дуже схильний до маневру і от як він довго буде із Президентом у такому тісному зв'язку, наскільки чи які вимоги він поставить перед президентом. Отут великі питання і ясно тут є над чим думати Петру Олексійвичу.

- На що розраховують колишні регіонали, котрі вступили у передвиборчу боротьбу?

- Ну розраховують, перш за все, на зміну бренду Все ж таки вони ідуть не від Партії Регіонів, а від інших політичних сил близьких, але все таки з іншими уже прапорами. По-друге вони розраховують на особисті зв'язки десь із виборцями, десь із головами сільрад, десь із місцевими елітами регіональними. Ясно, що бренд Партії Регіонів аж ніяк їм не допомагає, тільки заважає. Тому розраховують на інше. Наприклад, на різні політтехнології, які від виборів до виборів у нас вдосконалюються і одразу ж протиотруту на кожну з них не вигадаєш. Може, щось знайдуть таке нове, що теж їм допоможе.

Заголовок.com

 

16 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів