Із жовтня закарпатцям нараховуватимуть субсидії по-новому

В Україні з 1 жовтня вводяться нові нормативи споживання житлово-комунальних послуг згідно з урядовою постановою «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування». Окрім того, запрацює й удосконалений порядок надання житлових субсидій.

 

Про це сказав, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

«Урядовою постановою визначено новий обсяг обов'язкового платежу, який буде розраховуватися не як раніше за встановленим критерієм - 10 або 15%. Із 1 жовтня обов'язковий відсоток буде визначатися індивідуально для кожної сім'ї, залежно від розміру доходів», - сказав Музиченко.

За його словами, якщо для прикладу припустити, що розмір доходів на одного члена сім'ї буде становити 1000 грн, то така родина сплачуватиме за житлово-комунальні послуги близько 6-7% від сукупного доходу.

Що ж до соціальних нормативів, то, як нагадав Музиченко, вони були встановлені ще з 1996 року і протягом майже 20 років не переглядалися.

 

17 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів