Яценюк робить все, аби Путін сидів на березі і чекав, поки повз нього пропливе труп ворога

Найближчим союзником Путіна в Україні є Яценюк - експерт

 

Політолог Кость Бондаренко називає перебільшенням інформацію про те, що президент Росії Володимир Путін погрожував за два дні взяти Варшаву та інші європейські столиці. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Одного разу з офісу Баррозу вже надходила інформація про те, що Путін ніби то сказав йому по телефону, що за два тижні візьме Київ. Потім були спростування. Бо коли президент Росії запропонував оприлюднити всю розмову, оточення Баррозу заявило, що то все було перебільшенням і насправді ті слова були неправильно інтерпретовані. Тому ця ситуація може бути подібною. Як правило, коли спілкуються президенти, не видають теми розмови", - зазначив експерт.

За словами політолога, Захід, в тому числі США, тиснули на Порошенка щодо необхідності прийняття закону про особливий статус Донбасу. "Ключовим світовим гравцям набридла ситуація в Україні. Вони намагаються знайти якийсь вихід. Тому навряд тут були погрози (з боку Путіна - Gazeta.ua) такого роду. Можливо, іншого характеру. Порошенко більше боявся того, що в нього заберуть Липецьку кондитерську фабрику, аніж того, що завтра російські війська завоюють Варшаву. Але цього він не міг сказати Баррозу", - зауважив Бондаренко.

Він вважає, що Польща готується до можливого нападу Росії, бо має свої фобії. "У неї є свої родові травми щодо Російської Федерації. Але Путін тут не самогубець. Навряд чи він готовий починати такі військові дії, розуміючи, що перевага не на його боці. Має план максимального сприяння дестабілізації ситуації в Україні в економічній сфері. У буддистів є принцип: сидіти на березі і чекати, поки повз не пропливе труп ворога. Так чинить президент Росії. Сподівається на загострення економічної, соціальної ситуації в Україні. Володимиру Володимировичу навіть не треба щось робити. Найближчим союзником тут у нього є Арсеній Яценюк, який робить все, щоб таке відбулося", - пояснив політолог.

"В такому разі наприкінці осені - на початку зими українці можуть повстати. Коли це станеться, першим, до кого прибіжить Порошенко, буде Путін. Проситиме допомогу, в тому числі військову. До цього не потрібно доводити. Якщо нам Росія сьогодні пропонує газ по 385, а не 500 доларів, то треба погоджуватися. Коли нам говорять: Давайте зважено поводитися в економічній площині, то треба шукати компроміси. Маємо рятувати економіку України", - додав Бондаренко.

Автор: Ольга МОСКАЛЮК

 

18 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів