Ми не встигаємо опрацьовувати інформацію про підлітків, які вживають наркотики - Шнуренко

Очільник міліцейської служби по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС Валерій Шнуренко виступив із профілактичною лекцією перед батьками юних ужгородців.

 

На батьківські збори в Ужгородську ЗОШ №1 днями завітав начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС області полковник міліції Валерій Шнуренко. Правоохоронець виступив перед батьківським колективом і педагогами школи з профілактичною лекцією на тему шкідливості наркоманії.

- Помилковою є думка, що Закарпаття є благополучним у плані наркотиків регіоном. Це далеко не так, - запевнив полковник Шнуренко. - На жаль, ми не встигаємо опрацьовувати інформацію про підлітків, які вживають наркотики.

Найчастіше в наркоманію підлітків втягують дорослі або старші приятелі. Дитяча психіка нестійка, їм усе цікаво спробувати: цигарку, алкоголь, наркотики…

При цьому самі діти нерідко дурять батьків, які не знають, чим займається їх син чи донька. Мовляв, оця зелена травичка, що ви знайшли у мене в кишені, це чай, а ці пігулки – від комарів, а те, що росте у вазонку (коноплі) - це гарна квітка… Тому батьки повинні знати, як виглядають наркотики, й контролювати своїх дітей.

Передовсім правоохоронці радять вивчити коло друзів дитини, під чий вплив вони потрапили, з ким проводять вільний час. Якщо поведінка вашої дитини різко змінилася (вона стала агресивною чи, навпаки, замкнутою), краде з дому гроші, стала їсти багато або дуже мало (різні наркотики по-різному діють на організм підлітка), у неї дивні зіниці очей і т.д. – бийте на сполох. Покажіть дитину фахівцю, або змусьте її пройти елементарний тест на вживання наркотиків. Спеціальні індикатори, на кшталт тесту на вагітність, продаються в аптеках.

Огляньте речі своєї дитини, чи немає серед них незвичних предметів: травички, пігулок, горловини від пластикової пляшки (так званий бульбулятор для куріння марихуани).

І головне – спілкуйтесь з сином чи донькою, говоріть про їхні проблеми, будьте для них друзями і розрадниками.

- А завдання міліції – не карати підлітків за вживання наркотиків, а застерегти дітей від біди, що зветься наркоманією, - наголосив полковник Шнуренко.

Тому міліція проводитиме профілактичні бесіди зі школярами, вчителями й батьками учнів в усіх школах області.

У батьківських зборах в ЗОШ №1 м.Ужгорода також взяли участь й виступили працівники обласного наркодиспансеру й міського Центру соціальних служб для дітей і молоді

Сподіваємось, що отримана від фахівців пізнавальна інформація дозволить батькам ужгородських підлітків вберегти своїх синів і доньок від біди, що зветься наркоманією.

 

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

 

19 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів