Службовці Тячівщини самі убивали «зелені легені» краю

Прокуратура розпочала кримінальні провадження щодо службовців тячівських лісництв, котрі скоювали незаконні рубки

 

Прокуратурою Тячівського після перевірок у Грушівському лісництві ДП «Брустурянське ЛМГ» та Тернівському лісництві філії «Тячів ЛАГ» ДП ЗОУЛАГ щодо дотримання службовими особами (працівниками лісової охорони) вимог природоохоронного законодавства під час проведення санітарних рубок, розпочато два кримінальні провадження.

Йдеться про факти вчинення службовими особами Тернівського лісництва філії незаконної порубки близько 20 дерев дерев породи «дуб», «граб» та «бук» на території Грушівського лісництва ДП «Брустурянське ЛМГ».
 
Прокурор Тячівського району Владислав Братюк пояснив, що службовці лісництва, неналежно виконуючи свої службові обов`язки, проводячи санітарно-вибіркову рубку дерев у кварталі, вийшли за межі кварталу та загалом за межі земель лісового фонду філії і незаконно було зрубано близько 20 дерев, чим заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом державним інтересам на загальну суму на майже 85 тис. грн.Також, прокурорська перевірка встановила і  кримінал в діях службових осіб
 
Тернівського лісництва філії «Тячів ЛАГ» ДП ЗОУЛАГ. Останні, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, в порушення вимог Лісового кодексу України, виявивши у січні 2014 року факт незаконної рубки 21- го дуба, жодних заходів для припинення незаконної рубки не вжили, а в подальшому з метою приховання факту незаконної рубки, акт про лісопорушення не склали та про сам факт незаконної рубки своєчасно не повідомили.
 
Такими незаконними діями службових осіб Тернівського лісництва державним інтересам незаконною рубкою дерев заподіяно збитків на загальну суму понад 110 тис.грн.
За цими фактами районна прокуратура відкрила два кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст. 367 КК України (службова недбалість) та ч.1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Триває досудове слідство.
 
Довідка:
ч. 1 ст. 367 КК України - службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання  службовою  особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало  істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від двохсот  п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років,  або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
ч. 1 ст. 364 КК України -  зловживання владою або службовим становищем , тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої  фізичної  або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало  істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, - карається  арештом  на  строк до шести місяців або обмеженням волі  на  строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк,  з  позбавленням  права  обіймати певні посади чи займатися певною  діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти   до  семисот  п’ятдесяти  неоподатковуваних  мінімумів доходів  громадян  та  зі спеціальною конфіскацією.
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

19 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів