Порядок виплати допомоги мобілізованим військовим при звільненні - затверджено

Уряд України затвердив порядок та умови виплати одноразової допомоги мобілізованим військовим при звільненні.

 

Кабінет міністрів України затвердив порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги мобілізованим військовим в разі звільнення. Це закріплено в постанові Кабміну №460 від 17 вересня.

У постанові зазначається, що військовослужбовцям, які були призвані на службу у зв'язку з мобілізацією і звільняються (крім військовослужбовців строкової служби), виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 4% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний місяць служби, але щонайменше 25% місячного грошового забезпечення.

Також наголошується, що виплата допомоги здійснюється за період служби у зв'язку з мобілізацією з дня призову на службу без урахування попередньої військової служби, на якій вони перебували в мирний час, за винятком тих, хто після звільнення в мирний час не отримав матеріальної допомоги.

Допомога розраховується за місячним забезпеченням, на яке має право військовослужбовець на день звільнення.

Виплати, які передбачені військовослужбовцю за отримані нагороди, не враховуються.

Виплата допомоги здійснюється Міноборони та іншими військовими та правоохоронними формуваннями за рахунок коштів, які передбачені на їхнє утримання.

Також допомога не виплачується військовослужбовцям у разі звільнення за службовою невідповідністю, у зв'язку з позбавленням військового звання, у зв'язку з обвинувальним вироком суду, який набув чинності.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві соціальної політики України повідомляли, що статус учасника бойових дій АТО та відповідні пільги можуть отримати не тільки військові, але і цивільні працівники, які забезпечують проведення антитерористичної операції на сході України, в тому числі і волонтери.

В Україні на АТО в 2014 році виділено 63 мільярди гривень

Джерело

 

22 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів