Залізничні квитки з жовтня подорожчають на 10%

Починаючи з 1 жовтня, вартість залізничних квитків збільшиться на 10%.

 

Про це заявив начальник управління аналітики головного управління перевезень "Укрзалізниці" Микола Топчієв на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, передає "Укрінформ".

"Відповідно до наказу Мінінфраструктури "Про затвердження змін до тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажу у внутрішньому сполученні", з 1 жовтня збільшиться на 10% тариф на перевезення у всіх категоріях пасажирських вагонів, окрім вагонів СВ та поїздів "Інтерсіті+", - сказав він.

Водночас він запевнив, що пасажири такого здорожчання не відчують.

"З 1 жовтня вступає в дію календарний коефіцієнт індексації вартості проїзду в пасажирських поїздах. Таким чином, ціна на проїзд залізничним транспортом стала нижчою, ніж у червні-серпні поточного року, коли діяв календарний коефіцієнт 1,07", - заявив Топчієв.

"Наприклад, нині вартість проїзду у плацкартному вагоні фірмового потягу за маршрутом Київ - Рахів при дії коефіцієнта до дня тижня 1,0, по днях тижня - 1,0 та періоду року - 1,07 з урахуванням пенсійного збору та вартості постільної білизни складає 124 гривні 21 копійка, у купейному вагоні - 226 гривень 4 копійки", - пояснив він.

За його словами, з 1 жовтня вартість проїзду у плацкартному вагоні зазначеного потягу сягатиме 119,97 гривень, а в купейному - 217,29 гривень, тобто нижче, аніж ми мали перевезення пасажирів у літній період.

Представник "Укрзалізниці" додав, що підвищення вартості проїзду обумовлено необхідністю поступового зменшення перехресного субсидіювання пасажирських поїздів та перевезень за рахунок вантажних і наближення їх до економічно обгрунтованого рівня, а це дозволить частково покрити витрати з причин збільшення цін на продукцію, яка закуповується для потреб пасажирських перевезень.

 

23 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів