Нинішня влада проміняла задекларовані реформи на посади

Політолог Ярослав Чорнозуб вважає, що влада не займається реформами, бо зайнята виборами до Верховної Ради. І до 26 жовтня від неї не варто очікувати якихось кроків у бік реформування системи.

 

"Ні політики, ні громадянське суспільство з експертами досі не сформулювали дорожню карту реформ. Це той алгоритм, за яким ми маємо рухатися. Є якісь намагання щось декларувати, але це все повітря. Перше, що мав зробити уряд, то це зібрати всіх тих, хто хотів, мав щось сказати, міг щось зробити, щоб вони напрацювали оцю дорожню карту. Це потрібно було зробити протягом тижня - двох. Цього не було зроблено, бо вони тупо торгувалися за посади", - сказав експерт.

Він вважає, що до виборів Верховної Ради уряд навряд чи займатиметься реформами.

"Які реформи? Їх потрібно буде вимагати від нової коаліції. Сподіватися на те, що вона буде швидко сформована і швидко поділить посади за квотами", - наголосив Чорнозуб.

Нагадаємо, що в Україні один із мотивів, який вивів людей на Майдан, було бажання змін. Тому нова влада після Майдану наполегливо говорила про потребу глибокого реформування України. Але потім відбулося вторгнення і відторгнення Росією Криму, конфлікт на Донбасі. І процес оновлення країни "завис".

gazeta.ua

 

25 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів