Угорці Закарпаття вимагають свій мажоритарний округ задля інтересів угорської громади

Закарпатські угорці готують позов проти України до Європейського суду

 

Позов готується і буде подано до Європейського суду, заявив перший заступник голови Закарпатської облради Ласло Брензович.

Товариство угорської культури Закарпаття і раніше мало намір судитися з Україною в Європейському суді з прав людини через відмову ЦВК дати можливість закарпатським угорцям обрати на виборах-2014 свого представника у Верховній Раді.

"Позов готується і буде подано до Європейського суду", - розповів Дзеркалу тижня голова ТУКЗ, перший замглави Закарпатської облради Ласло Брензович.

Нагадаємо, що раніше Товариство угорської культури Закарпаття подало в Центрвиборчком заяву з проханням створити в Закарпатті мажоритарний округ з урахуванням інтересів угорської громади (відповідно до закону). Однак ЦВК відмовилася задовольнити його з формальних причин.

На рішення ЦВК миттєво зреагувало угорський уряд, побачивши в цьому серйозне порушення прав закарпатських угорців і висловивши стурбованість, що в Україні ні законодавство, ні політичні обіцянки не гарантують прав національних меншин.

Раніше в кінці березня 40 угорських організацій Закарпаття звернулися до керівництва країни з вимогою забезпечити їм рівноправність і захист.

Як повідомляв Кореспондент.net, 28 серпня в Україні стартувала виборча кампанія з позачергових виборів до парламенту, які заплановані на 26 жовтня.

За матеріалами: ZN.UA

 

28 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів