Переселенці скуповують нерухомість в Закарпатті

А дехто вже розпочав задумовуватись над будівництвом готелів, зрозумівши, що гірський край - туристична родзинка.

 

Так житель Ужгорода Євген днями продав родині біженців з Луганська свій дачний будиночок. За його словами, до цього він п'ять років не міг розпрощатися з ділянкою, і тепер появі покупців-переселенців дуже зрадів.

"Молода сім'я з Луганська за три тисячі доларів купила у мене дачу в селищі Нижнє Солотвино. На території в 7,5 сотки - двокімнатний цегляний будиночок. Є також альтанка, а сама ділянка обгороджена дерев'яним парканом. Проведено світло і газ", - розповів Євген .

Крім житла, переселенці також активно цікавляться можливістю відкрити свій бізнес - в основному нові готелі. За словами місцевих жителів, які прибули жителі Донецької області викуповують ділянки і збираються побудувати готелі вже мало не до Нового року.

"Найняли будівельників з місцевих, будуть і персонал набирати - покоївок, кухарів і офіціантів. Я не проти, а от інші вже незадоволені, все-таки у них грошей може бути більше, ніж у нас, і буде конкуренція", - розповіла мешканка Хуста Оксана Карпенко.

У свою чергу ріелтори відзначають, що вихідці з Донбасу дійсно цікавляться нерухомістю на Західній Україні, втім, реальних угод поки не так і багато, більше поки придивляються. За словами ріелторів, в основному переселенці цікавляться дешевим житлом: квартирами і будиночками в передгір'ї вартістю до 20 тисяч доларів. А перевагу жителі Сходу віддають Львову та області, оскільки саме тут завжди спостерігається найбільша кількість туристів.

«Вести»

 

05 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів