Чи справляється гарант iз узятою на себе роллю реформатора та миротворця?

Люди, наближені до мільярдера Коломойського, уже пообіцяли, що Президент не втримається у своєму кріслі до кінця терміну повноважень Минулого тижня минули 100 днiв вiд iнавгурацiї Президента. За західною політичною традицією - час підбити перші підсумки. За перші сто днів перебування у головному кріслі країни Порошенко справив неоднозначне враження.

 

З одного боку, він начебто говорить правильні речі: і про реформи, і про європейський вибір, і т.д. Зустрічається зі світовими лідерами, працює по 16 - 20 годин. З іншого -- не полишає враження, що існує начебто два Порошенки. Один - хороший, а другий - його антипод. Бо чи міг би, наприклад, правильний Порошенко призначити губернатором Кіровоградщини людину, котра наймала "тітушок", голосувала за "диктаторські закони" і т.д.? Чи міг би правильний Порошенко допустити появу у списках своєї партії людей, які безпосередньо брали участь у пограбуванні держави через корупційні схеми, до прикладу, одіозних Дубневичів? Чи міг би правильний Порошенко допустити, щоб призначений ним генпрокурор допустив вихід на волю високопоставленого "беркутівця", котрий, за доведеними фактами, безпосередно причетний до розстрілу людей на Майдані? А звільнити від відповідальності Добкіна, який публічно закликав "уничтожать" своїх політичних опонентів? За сто днів ані добрий, ані поганий Порошенко не звернувся до людей, не пояснив їм, що їх чекає, що буде з національними грошима, що буде з цінами, зрештою, що буде з країною. 
Порошенко, видається, за сто днів не зрозумів, що національний лідер має давати людям віру та надію, а не лише важко працювати. Усе перераховане з недоліків Петра Порошенка було б легко пояснити, якби справді існувало два Порошенки. Але - він один. Першим тривогу почали бити люди з оточення мільярдера Коломойського. Особливості його національного характеру, вочевидь, дозволяють йому зрозуміти: якщо лінія поведінки Порошенка залишиться незмінною, то є усі підстави, що невдоволені люди за кілька місяців просто зметуть нову владу. Ось тому люди, контрольовані Коломойським, зокрема, відомі діячі "Правого сектора" Ярош та Береза за останні дні не скупилися на критику й описи нерадісного майбутнього Порошенка, якщо він негайно не почне реформи, не позбудеться корупціонерів у своєму оточенні, не долатиме корупцію у країні, не почне говорити з людьми зрозумілою їм мовою, то... 
Якщо коротко, Порошенкові пообіцяли швидкий третій Майдан і дострокове закінчення повноважень. Щиро кажучи, навіть симпатики Порошенка починають ставити собі запитання: а чи почала країна жити по-новому? Наскiльки щирий із ними їхнiй Президент, котрому вони висловили безпрецедентну довiру? Чи справляється гарант iз узятою на себе роллю реформатора та миротворця? Чи, бува, не забув український керманич про свої обiцянки та у який спосiб, у разi чого, можна було б освiжити його пам'ять? - задається питанням Юрій Грицик, журналіст газети "Експрес".

 

 

01 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів