Михайло Попович: «Сильна Україна» - одна із конструктивних опозиційних сил, яка сформувала якісну та відповідальну команду

На Закарпатті партія  «Сильна Україна» дедалі зміцнює свої позиції. Обласна організація активно веде виборчу кампанію і заявляє, що сформувала якісну та відповідальну команду.  Про це, а також про кандидатів по закарпатських округах, плани партійного осередку та необхідні зміни на державному рівні для Закарпаття розповів Михайло Попович, керівник Закарпатської обласної організації політичної партії «Сильна Україна».

 

На початку Михайло Попович нагадав, як розпочинала свою діяльність партія «Сильна Україна» на Закарпатті. «У 2010 особисто очолив виборчий штаб лідера партії Сергія Тігіпка, який балотувався у Президенти, відтак і вступив у партію. Це була перша політична сила, в яку я увійшов і отримав партквиток за номером 77, - каже Михайло Попович. – Ми активно розвивали нашу партію. На місцевих виборах 2010 четверо сильноукраїнців стали депутатами Закарпатської обласної ради».

За словами Михайла Поповича, у той же час імідж партії дещо постраждав після того, як лідер очолив спочатку економічний, а потім соціальний блок у кабміні Азарова,  а також - після  рішення з’їзду у  2012 об’єднатися з ПР. «Відверто скажу, ці події відбувалися дуже нелегко, тривали дискусії всередині партії, дехто не погодився з цим і відійшов, - каже Михайло Попович. - Стосовно мене: я людина командного типу,  звик брати відповідальність за себе і свою команду, тож я підкорився рішенню з’їзду. Згодом ми визнали, що об’єднання з ПР було помилкою. Тоді ми мали деякі сумніви, але водночас сподівалися, що зможемо зсередини змінити ситуацію. Мені надійшла пропозиція стати заступником голови ОДА. І якщо те, що ми об’єдналися з ПР, було помилковим рішенням, то моя робота заступником очільника краю,  - це правильне для мене рішення». 

Михайло Михайлович продовжив працювати і з оновленою після Революції гідності владою і, дочекавшись поки сформується нова команда, передав повноваження. «Ми оновили нашу сильну Україну, - каже лідер обласної організації,  - залишивши кістяк тих відданих людей, з якими працювали роками. – Президентська кампанія 2014 року показала, що наш лідер має рейтинг і він зростає. Ми покращимо свій результат на парламентських виборах. Ми вже заявили про оновлену партію «Сильна Україна», визнали, що були помилки і відродили ту силу, з якою починали. Наразі ведемо активну фазу виборчої кампанії». Він зауважив, що «Сильна Україна» одна з опозиційний сил, але конструктивних.

За словами Михайла Поповича, кампанія в області проходить не без ексцесів. Зокрема почастішали випадки пошкодження біл-бордів із символікою партії. «Законодавством визначено, хто може боротися за місце під сонцем і у цих рамках треба вести боротьбу. Все, що поза ними вважаю незаконним. Це не європейські методи боротьби», - каже Михайло Попович.

Він також розповів, хто балотується від партії по округах Закарпаття. «Ми закрили по мажоритарці 5 із 6-ти округів. Всюди активно працюють наші партійці. Є округи, де результат передбачуваний, а є такі, де у «СУ» є гарні перспективи, зокрема округ №70», - прокоментував лідер закарпатської «Сильної України». 

По партійному списку від Закарпаття йдуть 6 осіб: на 34-ій позиції Михайло Попович, 65- Павло Черевко, наступні на різних позиціях Іван Бринзяник, Василь Шимон, Юлія Кілару та Юрій Федака.  Щодо партійного списку, то туди, за словами Михайла Поповича входять потужні фігури, люди, які відбулися як особистості і мають чималий досвід роботи у державних структурах, бізнесі тощо.

Лідер обласної організації партії «Сильна Україна» також чітко пояснив, які питання необхідно передусім вирішити для Закарпаття. «Споконвічна проблема нашого регіону – це дуже низький рівень зайнятості населення, особливо у гірських районах. Історично склалося, що закарпатці постійно їздили на заробітки. У нас як ніде велика частка сільського населення, тому першочергове завдання - забезпечити роботою саме цей сегмент.

Він навів приклад нерівноцінного підходу у наданні пільг на гірських територіях, де згідно з коефіцієнтом працівники отримують більшу зарплату. «Але  певні пільги діють тільки у випадку зайнятості у державних структурах, приватні фірми стають неконкурентноздатними. У цій частині треба внести доповнення, щоб держава могла внести і компенсувати роботодавцю витрати на робітника і вирівняти заробітну плату згідно з коефіцієнтом як для комерційних, так і державних структур», - каже Михайло Попович.

Ще одна галузь, де потрібно активно працювати в законодавчому полі – рекреаційна, одна з найбільш прибуткових для Закарпаття. «Оскільки значна частина області - це природоохоронні території, то будь-які виділення землі під оренду для створення туристичних чи рекреаційних зон необхідно погоджувати у Києві. Навіть ліміти на заготівлю ягід та грибів, чим активно займаються закарпатці, треба узгоджувати у київських кабінетах. «Це стримує процеси, а враховуючи те, що після від’єднання Криму Закарпаття стає однією з основних територій відпочинку, гальмує розвиток регіону. Необхідно вносити певні зміни», - зауважує Михайло Попович.

Логістика є теж важливою галуззю для області, адже Закарпаття межує з кількома країнами. «Але  враховуючи те, що відбувається, ми стали не вікном, і не воротами у Європу,  а Чопом у Європу. Механізм з формування тарифів на перевезення необхідно спростити і максимально забрати людський фактор, - зауважив Михайло Попович. – Якщо нам вдасться ці речі змінити, ми відчуємо, як відродиться наш край». 

 

 

 

 

02 жовтня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів