Особлива увага - удосконаленню адміністрування податку на додану вартість

Внаслідок цього минулого року рівень сплати податкових зобов’язань з ПДВ із врахуванням попередніх переплат протягом року в цілому по області становив 97,2%. Прогнозні показники надходжень податку на додану вартість за 2004 рік перевиконано, досягнуто зростання його надходжень майже на 22% у порівнянні до 2003 року. Однак у грудні деякі податкові інспекції допустили спад надходжень по ПДВ.

 

На 5,4 млн. грн. зменшився протягом року податковий борг і на 01.01.2005 р. він становив 11,0 млн. грн. На 12,0 млн. грн. у порівнянні з початком 2004 року зменшено переплату з ПДВ. Значна робота проведена по відшкодуванню ПДВ. Станом на 1січня 2005 року в області був відсутній залишок невідшкодованих у законодавчо встановлений термін сум ПДВ.
Проте значні суми переплат ПДВ обліковуються у рахунок майбутніх платежів - 34,5 млн. грн. Найгірший стан скорочення переплат з ПДВ у рахунок майбутніх платежів склався по Мукачівській ОДП?, де сума переплат становила 10,8 млн. грн., ДП? у м. Ужгород - 5,04 млн. грн., Міжгірському відділенню Хустської ОДП? - 4,5 млн. грн., ДП? у Тячівському районі - 2,1 млн. грн. Тому питання відшкодування ПДВ податкові інспекції повинні і надалі тримати під постійним контролем.
Слід зазначити, що протягом минулого року велася активна робота щодо виявлення сум "віртуального" ПДВ. Так, в результаті проведеної контрольно-перевірочної роботи всіма підрозділами податкової служби області було зменшено заявлену до відшкодування суму ПДВ на 41,3 млн. грн.
Внаслідок такої роботи відсоток платників ПДВ юридичних осіб, які сплачують даний податок, збільшився з показника 77,2 до 86,2. На 185 підпри?мствах скоротилася кількість платників, які декларують відсутність об??кта оподаткування.

Прес-служба ДПА у Закарпатській області

 

02 лютого 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів