13,5 мільйонів гривень «пішли» з Закарпаття до «скарбниці» військового збору

Закарпатці сплатили понад 13,5 млн. грн. військового збору

 

Протягом серпня-вересня в Закарпатській області перераховано 13 млн. 501 тис. грн. військового збору.

Нагадуємо, військовий збір було впроваджено із 3 серпня 2014 року. Ставка збору складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками збору є фізичні особи – резиденти (нерезиденти), які отримують доходи з джерела їх походження в Україні, та податкові агенти.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області наголошує на необхідності відповідального ставлення до нарахування та сплати військового збору, адже за недотримання законодавчих норм можуть бути застосовані штрафи, пеня, адміністративна відповідальність.

Зокрема, Податковий кодекс передбачає, що ненарахування, неутримання або несплата податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі 25% суми податку, що підлягає нарахуванню або сплаті до бюджету. Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі 50%, вчинені втретє та більше, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі 75% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплати до бюджету.

Крім того, у день настання строку погашення податкового зобов’язання нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виплати доходів.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

 

10 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів