Урядовці пропонують розпочати децентралізацію з 2015 року

Децентралізацію влади можна почати з січня 2015 року після ухвалення підготовлених урядом відповідних законопроектів. Про це в ефірі програми "Шустер LIVE" на Першому національному телеканалі повідомив віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

Гройсман, зокрема, зазначив, що Кабінет міністрів підготував сім законопроектів щодо децентралізації. "Є сім законів, які підготовлені урядом. Вони сьогодні в різному стані перебувають у парламенті", - підкреслив віце-прем'єр-міністр. За його словами, якщо їх оперативно ухвалити, то децентралізацію можна почати вже з 2015 року. "Найголовніше — врахувати фінансову складову, коли кошти залишаться на витрати людей на територіях, на те, що їх сьогодні цікавить. Все це можна зробити вже з 1 січня", - заявив Гройсман. Він додав, що якщо нинішня Верховна Рада не встигне проголосувати за ці законопроекти, то це повинен буде зробити новий парламент.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко презентував програму реформ "Стратегія-2020".

Згідно з планом президента, основні напрямки реформ наступні: оновлення влади та антикорупційна реформа; судова реформа; реформа правоохоронних органів; реформа системи нацбезпеки і оборони; податкова реформа; реформа системи охорони здоров'я; децентралізація влади.

 

11 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів