Як отримати ознаку неприбутковості закарпатським підприємствам

Відповідно до п.157.12 ст.157 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) з метою оподаткування центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, веде реєстр всіх неприбуткових організацій та їх відокремлених підрозділів, які звільняються від оподаткування.

 

Право неприбуткової організації на користування пільгами в оподаткуванні податком на прибуток виникає після внесення такої організації до Реєстру неприбуткових організацій та установ органами державної фіскальної служби.

Державна реєстрація неприбуткових організацій здійснюється в порядку, передбаченому відповідним законодавством.

Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій (далі – Положення) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2013 №37.

При включенні неприбуткової установи та організації до бази Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр) їй за кодом з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України присвоюється ознака неприбутковості установи чи організації, якою є нумерація установ та організацій за окремими групами відповідно до п.157.1 ст.157 р.III ПКУ.

Включення неприбуткової установи та організації до Реєстру проводиться територіальним органом ДФС нижчого рівня за їх місцезнаходженням з присвоєнням відповідної ознаки неприбутковості згідно з п.5 р.I цього Положення.

Для внесення до Реєстру неприбуткова установа або організація повинна подати до територіального органу ДФС нижчого рівня за її місцезнаходженням реєстраційну заяву за формою 1-РН згідно з додатком 1 до Положення, а також копії установчих документів (п.2 р.ІІ Положення).

Органи ДФС можуть проводити перевірку відомостей, що містяться в поданих документах.

За результатами розгляду заяви, установчих документів територіальним органом ДФС нижчого рівня за місцезнаходженням неприбуткової установи та організації приймається рішення про:

- внесення, повторне внесення неприбуткової установи або організації до Реєстру;

- відмову у внесенні неприбуткової установи або організації до Реєстру;

- присвоєння неприбутковій установі або організації іншої ознаки неприбутковості.

Рішення за формою згідно з додатком 2 до Положення готується у двох примірниках - перший надається неприбутковій установі або організації, а другий залишається в територіальному органі ДФС нижчого рівня.

 

12 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів