Пам’ятка виборцям! Перевірте свої дані у списку виборців

26 жовтня 2014 року відбудуться позачергові вибори народних депутатів України.

 

Ви можете дізнатися, чи включено Вас до Державного реєстру виборців та перевірити, чи правильно вказано у Державному реєстрі виборців Ваші прізвище, ім’я, по-батькові та виборчу адресу. Для цього потрібно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або зареєструватися у «Особистому кабінеті виборця» на сайті «Державний реєстр виборців» (www.drv.gov.ua) і зробити відповідний запит.

Відповідно до Закону України «Про Державний реєстр виборців» (далі - Закону) за  мотивованим зверненням виборця, який має право голосу на відповідних виборах чи референдумі, відділ ведення Державного реєстру виборців може тимчасово (на період їх проведення) змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси. Таке звернення подається до органу ведення Державного реєстру виборців за місцезнаходженням зазначеної виборцем виборчої дільниці або за виборчою адресою не пізніше ніж за п'ять днів до дня голосування на відповідних виборах.

Для виборців, виборча адреса (зареєстроване місце проживання) яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької чи Луганської області , встановлено особливий порядок тимчасової зміни місця голосування: документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування, такі виборці можуть не додавати до заяви.

Виборча адреса виборця, який не має зареєстрованого місця проживання, може визначатися за погодженням із центром обліку, який відповідно до Закону веде облік бездомних осіб, або соціальною службою, у складі якої утворено структурний підрозділ для ведення обліку бездомних осібчи органом ведення Державного реєстру виборців за мотивованим зверненням виборця.

Зверніть увагу! У випадку, якщо Вас не включено до Державного реєстру виборців, або Ваші дані потребують корегування, Ви маєте особисто звернутися до органів ведення Державного реєстру виборців до 20 жовтня 2014 року включно з паспортом або з військовим, або з тимчасовим посвідченням громадянина України.  У день виборів зміни не вносяться!

 

14 жовтня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів