На Покрови мешканці Виноградівщини об’їлися начанки (фото)

На Покрови відзначали 636-у річницю села Черна, що на Виноградівщині.

 

У цей день на площі перед будинком культури лунала музика, виступали колективи художньої самодіяльності. Місцеві майстрині принесли на показ свої вироби ткацтва, вишивки. А учні школи представили численні композиції урожайної осені.

Головним атрибутом свята була начанка – найпопулярніша місцева страва. Її варили у величезному казані, щоб і гостям, і всім учасникам вистачило.

Традиційно у день села проводиться конкурс серед господинь на кращу начанку. Всього у Черні варять більше двадцяти видів цієї страви. А головними інгредієнтами її є кукурудзяне борошно, куряча печінка, хліб та сметана.

«Колоритні волоські традиції, багата культура народної кулінарії – це родзинка нашого села, яка вигідно вирізняє його з-поміж інших населених пунктів регіону», – каже сільський голова Василь Івашко.

Чернянці щиро вірять, що саме це послужить гарною принадою для туристів і слугуватиме розвитку їхнього села.

Джерело: Голос Карпат

 

25 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів