Горбачов закликає Україну схаменутися й не будувати «Стіну»

Перший та останній президент СРСР Михайло Горбачов закликав українське керівництво "схаменутися" і припинити "будівництво стіни" на кордоні з Росією.

 

Про це він заявив в інтерв'ю "Российской газете".

"Нехай ті, хто планує таке" будівництво ", одумаються. Наші народи все-таки, я думаю, не посваряться. Ми занадто близькі у всіх відносинах", - заявив Горбачов.

Він переконаний, що нездоланних проблем та відмінностей між росіянами і українцями немає.

Горбачов також закликав президентів двох країн Петра Порошенка та Володимира Путіна до діалогу і компромісу.

"Вони (Порошенко і Путін - УП) повинні показати приклад. Треба знизити загострення пристрастей. Хто правий, хто винен - ​​розберемося потім. Зараз головне - налагодити діалог з конкретних питань", - заявив Горбачов.

За його словами, українцям слід зробити дуже багато, щоб в країні відбулося примирення, "щоб кожна людина відчувала себе громадянином, чиї права та інтереси надійно гарантовано".

"Тому я рекомендував би крім виборів якнайшвидше розпочати роботу "круглого столу", де були б представлені всі регіони, всі верстви населення. І де можна було б піднімати і обговорювати будь-які питання", - заявив він.

При цьому Горбачов вважає, що Росія вже зробила перший крок на зближення із Заходом, а тепер черга за останнім.

"Що стосується відносин Росії з країнами Західної Європи та США, то перший крок - треба виходити з логіки взаємних звинувачень і санкцій. По-моєму, Росія такий крок вже зробила, відмовившись від контрзаходів після останнього раунду західних санкцій. Слово за партнерами. Думаю, їм треба насамперед відмовитися від так званих персональних санкцій ", - заявив Горбачов.

Нагадаємо, в серпні Горбачов заявляв, що Росія не втручається в ситуацію на Донбасі і застерігав Кремль від втручання.

УП

 

16 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів