Експерти розсекретили таємні угоди вищих владних ешелонів

Усе вказує на те, що ситуація на Донбасі розвиваєтьcя за певним планом, відомим тільки вузькому колу осіб Закони про особливий статус Донбасу, iнiцiйованi Президентом i прийнятi у таємному режимi Верховною Радою, призвели до такого собi когнiтивного дисонансу в мiзках бiльшостi громадян. 

 

З одного боку, влада стверджує, що, згiдно з так званим мирним планом, територiї, окупованi бойовиками "ДНР" та "ЛНР", залишаються у складi України, а особливий статус дiятиме тільки три роки. З iншого -- починається реальна демаркація нового кордону між територією, яку контролюють українські військові, і територією, де панують сепаратисти. І все це ще й під контролем ОБСЄ. 
Влада каже, що "Донбас залишається Україною", а прикордонників чомусь ставлять на блокпостах при в'їзді на Донбас. Тож важко позбутися враження, що довкола "донбаського закону" циркулюють двi правди. Одна - для пересiчних жителiв, покликана пiдтримувати iлюзiю приналежностi цих територiй Українi. Iнша ж, народжена в ходi якихось таємних домовленостей, розголошенню не пiдлягає i вiдома лише небагатьом представникам вищих владних ешелонiв.
"Так, сьогоднi найвiрогiднiшою вважається версiя про так званий пакт Меркель - Путiна. Експерти мають чимало пiдстав стверджувати: Меркель i Путiн уклали таємний мирний пакт, згiдно з яким Нiмеччина де-факто визнає новий статус Криму в складi Росiї i блокує вступ України до НАТО, а Путiн не продовжує війну в Україні за межами Донбасу", - розповів п ольський експерт Войцех Мiрчинський.
"Варто зазначити, що такий сценарiй вигiдний не лише Нiмеччинi, а й США, iншим країнам. Правда, тут уже iнша гра. Рiч у тiм, що пiвденний схiд України може слугувати такою собi наживкою Заходу для Росiї. Мовляв, якщо Москва вхопиться за таку можливiсть, як алкоголiк за пляшку, то це зумовить її кiнець. Санкцiї, економiчна i технологiчна вiдсталiсть, гiгантськi витрати на армiю та перетравлювання нових земель за кiлька рокiв повнiстю виснажать росiйську економiку. Тож у країнi почнуться заколоти, якi призведуть до падiння режиму Путiна. Пiд приводом контролю над iржавим ядерним щитом США i Китай роздiлять Росiю на протекторати. Ну а далi можна багато чого прогнозувати щодо долi Сибiру й iнших росiйських територiй", - прокоментував  полiтолог Олег Мазур і додав. -  Як пожартував мiй колега, оглядач однiєї польської газети, Європа сподiвається, що 300 мiльйонiв американцiв захистять 500 мiльйонiв європейцiв вiд менш нiж 150 мiльйонiв росiян. Тому основним союзником України в її протистояннi з Росiєю можуть бути лише Сполученi Штати - як один iз гарантiв її суверенiтету пiсля пiдписання Будапештського меморандуму".
"Три тижнi тому в Парижi голови МЗС Росiї, Нiмеччини та Францiї обговорювали українське питання без представникiв нашої держави. Зустрiч вiдбувалася в умовах повної секретностi, її деталей не розкривали. Вiдтак чимало провiдних захiдних аналiтикiв схиляються до думки, що саме на цiй зустрiчi був легалiзований так званий мирний план Меркель - Путiна, який потiм матерiалiзували в Українi через вiдомий закон "про Донбас", - припускає політолог  Вiктор Романюк.

 

18 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів