Сьогодні - останній день для виборців, аби виправити неточності у списках

Завершено процес передачі окружними виборчими комісіями печаток, посвідчень та іншої виборчої документації дільничним виборчим комісіям Закарпаття.

 

Також надруковані списки виборців та іменні запрошення, які також передані дільничним виборчим комісіям.
Тож, кожен закарпатець, починаючи з 15 жовтня до 20 жовтня 2014 року мав можливість у приміщені виборчої комісії ознайомитися та перевірити правильність персональних відомостей, внесених до виборчих списків.
Також з 15 жовтня 2014 року дільничні виборчі комісії зобов’язані надіслати кожному виборцю іменне запрошення, яким мають повідомити про його включення до попереднього списку відповідної виборчої дільниці, її адресу, номер телефону і розпорядок роботи, час і місце голосування та можливість проголосувати за місцем перебування.
Виборчою адресою виборця вважатиметься адреса його житла або місця перебування виборця чи інша адреса, що замінює адресу житла виборця, яка є підставою для віднесення виборця до відповідної виборчої дільниці.
У разі виявлення неточностей, виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення своїх даних, у тому числі про включення або виключення зі списку, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.
З тим, щоб внести відповідні зміни у виборчий список, кожен виборець має подати заяву до органу ведення Реєстру, але не пізніш як за п'ять днів до дня голосування, тобто до 20 жовтня 2014 року, оскільки орган ведення Державного реєстру виборців не пізніше вказаного строку виготовляє уточнений список виборців. Заява подана після 20 жовтня 2014 року, не розглядатиметься відділом ведення Реєстру.
У день голосування зміни до уточненого списку виборців вноситимуться виключно на підставі рішення суду, прийнятого за позовною заявою, поданою не пізніше 23 жовтня 2014 року.

 

20 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів