Закарпатки найбільше схильні до злоякісних новоутворень молочної залози

 Злоякісні новоутворення молочної залози в структурі захворюваності жіночого населення Закарпатської області злоякісними новоутвореннями займають перше місце і складають 19%.

 

ЗОКОД (Закарпатський обласний клінічний онкодиспансер) оснащений такими апаратами для діагностики та лікування:  гама-терапевтичний апарат для променевого лікування хворих,  комп’ютерний томограф, цифрові мамографічні апарати, обладнання для  радіоізотопних досліджень,  гістологічна та цитологічна лабораторії з бінокулярними мікроскопами з цифровою обробкою. Також проводяться дослідження онкологічних маркерів та імуногістохімічні дослідження.

Злоякісні новоутворення молочної залози в структурі захворюваності жіночого населення Закарпатської області злоякісними новоутвореннями займають перше місце і складають 19%. В Закарпатський області з вперше зареєстрованим діагнозом злоякісного новоутворення молочної залози в 2013 р. зареєстровано 309  випадків (2010 – 206).

При профілактичних оглядах в області  виявлено в 65 % хворих жінок (Україна – 53,7%).  

Профілактичні   заходи спрямовані на раннє виявлення злоякісних новоутворень.

Основними методами обстеження для раннього виявлення в області є: мамографiя, ультразвукове, клiнiчне обстеження молочних залоз.

  Всього в області жінок вікової групи 40-65 років, які складають групу ризику  –  195 400. В області проводиться близько 30 мамографічних досліджень на 1000 жінок вікової групи 40-65 років.

Недостатня обізнаність жіночого населення про можливості ранньої діагностики раку молочної залози зумовлює значну питому вагу хворих з занедбаними пухлинами  в 2013 – 24% (Україна – 20,7%)   

В обласному клінічному онкологічному диспансері  впроваджена діагностика рецепторів гормонального стану, маркерів  злоякісних пухлин для діагностики та визначення тактики лікування, оцінки ефекту лікування. Проводяться органозберігаючі операції при злоякісних новоутвореннях молочної залози.  

Серед причин несвоєчасної діагностики раку молочної залози біля  70% становлять: пізнє звернення за медичною допомогою та відсутність профілактичного огляду.

Щороку  проводяться  сумісні  з громадською організацією « Амазонки Закарпаття»  акції  присвячені Всеукраїнському дню боротьби із захворюваннями на рак молочної залози.

Uzhgorod.net.ua

 

21 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів