Воїни із Закарпаття, перебуваючи на передовій, розробили стратегію побудови нової країни

Бійці вірять в абсолютну перемогу і народження нової України, де владою є прогресивна молодь.

 

Кожен із нас знає, що Україна переживає складні часи. На сьогодні велика кількість людей з патріотичних міркувань зголосилася підтримати бійців, які перебувають в зоні АТО. Та нажаль, цього все одно недостатньо. Допомога потрібна від кожного небайдужого українця, як і моральна, так і матеріальна.

Із цих міркувань отець Олександр, викладач Карпатського університету імені Августина Волошина, звернувся до представників Громадської ради при Ужгородській міській раді Анастасії Бачинської та Олега Пагулича із проханням звернутися до вчителів шкіл та дитсадків, щоб ті запропонували діткам написати листи бійцям АТО. Через деякий час, люди почали телефонувати та пропонувати свою допомогу. Очевидно, з цієї причини свою гуманітарну допомогу запропонувала громада із селища Батьово Берегівського району Закарпатської області. Сельчани зібрали понад 600 кілограм їжі (до хлопців дійшло 450 кг, оскільки 150 кг розділили на блок-постах). Громада виявила бажання передати допомогу 51 окремій механізованій бригаді, де служить ужгородець В’ячеслав Боротко та інші закарпатці.

 

Отець Олександр (Панасенко) зазначає: «Я не знав, де знаходиться ця бригада. Допомогли мені в цьому знову таки Олег Пагулич, який знайшов хлопця в селі Оленівка, щоб той передав на фронт. Вантаж ми переслали поштою, а я поїхав поїздом, а на Донеччині пересувався автобусом. З самого початку вирішив для себе, що буду допомагати тільки тим бійцям, які стоять на передовій, і супроводжуватиму благочинну допомогу до самого поля бою. Поспілкувавшись із хлопцями на фронті, можу зазначити, що вони знають, що переможуть. Воїни – земляки розробили певну стратегію щодо того, як побудувати державу на новий лад, і виховати чесне і відповідальне супільство. Бійці вірять в абсолютну перемогу і народження нової України, де владою є прогресивна молодь».

Безперечно, українські військовослужбовці гідно переносять усі труднощі, з якими зустрічаються на фронті, але всім відомо, в яких обставинах вони опинились. Наразі вони потребують, як відзначив викладач Карпатського університету, теплий одяг, взуття (підходить будь-який розмір) та засоби від обмороження рук та обличчя.

Активісти громадської ради та отець Олександр закликають всіх звернути увагу на прохання наших захисників і залучатись до акції.

Контактна інформація: тел.: 095 708 25 55 Олег Пагулич (заступник голови Громадської ради при Ужгородській міській раді); тел.: 050 807 63 36 отець Олександр
 

 

31 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів